• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Agencije

27.12.2019

16:46

MILO SRLJA U GRAĐANSKI RAT, AKO PROĐE CRNOGORCIMA, ŠTO NE BI I ŠIPTARIMA?! Srbija će uvek brinuti o Srbima - stigao odgovor iz Beograda!

Politika

MILO SRLJA U GRAĐANSKI RAT, AKO PROĐE CRNOGORCIMA, ŠTO NE BI I ŠIPTARIMA?! Srbija će uvek brinuti o Srbima - stigao odgovor iz Beograda!

Podeli vest

Režim Mila Ðukanovića srlja u građanski sukob i to radi od momenta kada je 1999. počeo da podržava NATO agresiju protiv SR Jugoslavije, kazao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Režim Mila Ðukanovića se održava tako što svoju vrednost pokazuje kao instrument antisrpske politike, održava se u Crnoj Gori i u milosti stranaca tako što sebe kandiduje da protiv Srbije i Srba uvek uradi nešto što ni najgorem neprijatelju ne bi palo na pamet - rekao je danas Vulin pred poslanicima Skupštine Srbije.

- I ne možete da ne budete zabrinuti -  konstatovao je, ali i poručio da se ne sme uraditi ništa što će ugroziti Srbe u Crnoj Gori.

Kaže da bi njemu najlakše bilo da se prekinu svi diplomatski odnosi s Crnom Gorom, ali se pita šta će biti sa Srbima u Crnoj Gori, te konstatuje da to ne sme da se uradi.

Foto: pink.rs

- Ne smemo da dopustimo da Srbi u Crnoj Gori budu optuženi da su produžena ruka bilo koga spolja. Ono što smatram da trebamo i moramo da uradimo to je da odmah pozovemo crnogorskog ambasadora da nam pojasni šta se tamo dešava, da insistiramo u svim međunarodnim organizacijama kao što su Savet bezbednosti ili institucije EU, pa i nevladine organizacije i forumi koji se bave ljudskim i verskim pravima, da se izjasne o ovome što se dešava - rekao je ministar Vulin.

On smatra da kao država moramo jasno da stavimo do znanja da je Milo Ðukanović problem, a ne građani Crne Gore, a to znači da država Srbija treba da razmisli o određivanju izvesnog seta mera koje pogađaju direktno Mila Ðukanovića i nosioce njegovog režima.

- Koja to imovina može da bude predmet određene pažnje države Srbije, koji je to način kretanja i putovanja, hajde da vidimo gde to država Srbija može da utiče neposredno na nosioce režima koji svoju političku svrhu pronalaze samo u antisrpstvu i ni u čemu drugom - rekao je Vulin, pojasnivši da je to njegov stav kao predsednika Pokreta socijalista, a ne Vlade i predsednika Srbije.

Ministar je istakao da Srbija ima prirodno pravo da brine o Srbima bez obzira na to gde oni žive posebno kada su njihova prava ugrožena.

Smatra i da je neophodna neposredna komunikacija sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer nije reč samo o udaru na Mitropoliju, već o udaru na SPC, jer, kako napominje, ako ovo prođe u Crnoj Gori, a što ne bi prošlo na Kosovu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 4 godine

Kasno Marko na Kosovo stiže. Srbija je davno trebala intervenisati u Crnoj Gori u cilju zaštite vlastitog stanovništva. Crna Gora je sad u NATO i nema šanse da izbije građanski rat. To neće dozvoliti NATO. Ne postoji nijedna država, članica NATO, u kojoj je nekad došlo do građanskog rata. Nikada! To je putokaz i za Srbiju. Izbor je jednostavan: ili trajni mir i stabilnost ili večiti sukobi i haos u državi.

grof01

pre 4 godine

Ne bi se reklo obzirom na današnje snimke iz skupštine srbije. CG je vrlo jednostavno riješila problem u vlastitoj skupštini i uspostavila red. Nisu ovo 90e ;) Zlo se vraća kao bumerang....he he he

DEDA RAKA

pre 4 godine

E, Milo, Milo, od obraza ti samo kaljuga osta - narod ti poručuje - e SAD JE DOSTA ! Nije bitno dal' si Crnogorac već dal' si narodni borac. Zapamti dok nije kasno!

Djetić

pre 4 godine

Dokle bre više srbi ,samo ratovima pretite a svaki gubite ,sikter bre od crne gore

MilosObilic1389

pre 4 godine

Увести реципроцитет...!! Протерати све КРИМИНАЛЦЕ Кавачког и Шкаљарског клана из Србије и Београда ...! То би била најбоља САНКЦИЈА.... - Милу Ђукановићу...!!

Vla

pre 4 godine

Ma isterajte ambasadora, snacice se srbi u milogori

Branislav

pre 4 godine

Milo Đukanoviću ja mislim da ti nisi svestan svojih postupak, koja sila tebe tera da činiš to što činiš. Čoveče prokleće te ljudi, prokleće ti 9. koleno. Urazumi se čoveče ne znam dali si svestan da možeš prouzrokovati 3. svetski rat, da, da nije ni glupo ni smešno, 3. svetski rat Milo. Ni Gavrilo Princip nije znao kakve će posledice izazvati njegov nerazumni postupak pa ih je izazvao. Urazumi se čoveče izazvaćeš neviđeno zlo!!!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija