• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2019

21:35 >> 00:11

UTISAK GODINE - SIMBOL SVEGA ŠTO SE IZGRADILO U SRBIJI! Gledaoci i gosti Hit tvita izabrali: MILOŠ VELIKI OBELEŽIO 2019, A DOGAĐAJI U CRNOJ GORI PROTEKLU NEDELJU!

Politika

UTISAK GODINE - SIMBOL SVEGA ŠTO SE IZGRADILO U SRBIJI! Gledaoci i gosti Hit tvita izabrali: MILOŠ VELIKI OBELEŽIO 2019, A DOGAĐAJI U CRNOJ GORI PROTEKLU NEDELJU!

Podeli vest

U studiju TV Pink gostovali su Ana Beloica, mladi lider SNS-a, Lazar Lešnjak, uzbunjivač, Nenad Čanak, lider LSV, Aca Lukas, estradni umetnik, Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik Informera, Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i Nemanja Starović, analitičar

Na početku, voditeljka je pitala goste šta je obeležilo prethodnu godinu.

 

- Na prvoj sednici vlade Narodne republike Srbije posle Drugog svetskog rata, zaključeno je da treba spojiti Beograd sa Nišom auto-putem, a da bi posle trebalo uraditi put sve do granice sa Makedonijom. Taj put je završen tek 2019. godine - rekao je glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

 

Foto: printscreen

 

Predlog broj 1 - CG protiv SPC

 

 

Čanak je odmah na startu naglasio da niko nije čitao pomenuti zakon, ali ga je Vučićević demantovao.

- Ja sam pročitao taj zakon. U zakonu piše da se verskoj zajednici objekat ostavlja na korišćenje dok država drugačije ne odluči. Kada je ova tema u pitanju, uvek se setim pokojnog Momira Bulatovića kada je pričao kako je pitao svog đeda: Jesi li ti Crnogorac? Jesam. A znači nijesi Srbin? A kako nijesam?! I Crnogorac i Srbin - konstatovao je Vučićević.

Foto: printscreen

 

Čanak je prebacio Vučićeviću da je došao po zadatku u emisiju, na šta mu je urednik Informera odmah odgovorio.

- Razgovarao sam sa puno Srba iz Crne Gore i ako imam zadatak, imam prema njima da sve ovo večeras ovde kažem - rekao je Vučićević i dodao:

- Čanak mnogo više od mene zna o sviranju klavira, ali o ovoj temi nikako. Šta ima da se dokazuje u vezi sa Ostrogom?! - zapitao se Vučićević.

Lukas kaže da nešto što je istorija ne može da menja politika.

Krstić je komentarišući ovaj predlog rekao da je problem što usvojeni zakon destabilizuje prilike u Crnoj Gori.

- Ovaj zakon je otvorio mogućnost da država raspolaže crkvenom imovinom - smatra Krstić.

Predlog broj 2 - Tepić protiv Dačića

 

 

 

 

- Najviše se svemu ovome raduju u Prištini i Zagrebu, kuju Mariniku Tepić u zvezde - rekao je analitičar Nemanja Starović.

Lideru LSV ovo je posebno zanimljivo jer je Tepićeva bila član njegove stranke.

- Meni je ovakav tip priloga veoma drag jer je privilegija kad nemaš svoju stranu. Ivica Dačić mi je višedecenijski neprijatelj, a Mariniku sam relativno dobro upoznao jer je ona bila članica naše stranke, promenila više stranaka, a sada je kod druga Đilasa... Važno je i ko je rekao, a ne samo šta je rečeno. Zanimljivo je otkud njoj ti podaci, a to pitanje niko ne postavlja. To su strogo čuvani podaci - naglasio je Čanak.

Foto: printscreen

 

Vučićević je detaljno objasnio ovaj problem. 

- Ovo je sve organizovano, to je deo ozbiljne kampanje koja nije iz Beograda i ima za cilj destabilizovanje Srbije. Cela afera Krušik je laž. Jer zašto niko za sve ovo vreme ne da neki dokaz da je to istina. Lažni uzbunjivač je uhapšen zbog toga što je vojnu dokumentaciju iznosio i davao u Bugarsku. Dajte da uhapsimo ili smenimo Aleksandra Vučića, ministra Stefanovića, njegovog oca, dajte dokaze - naglasio je glavni i odgovorni urednik Informera. 

 

Predlog broj 3 - Potraga

 

 

 

 

Oko ove teme složili su se svi gosti - to što se dogodilo maloj Moniki je zastrašujuće.

 

- Policija, država i narod su bili maksimalno organizovani i efikasni, što je odlično, važno je da se sve završilo i da je devojčica dobro - rekao je Krstić.

Glavni i odgovorni urednik Informera komentarisao je reakcije u medijima u vezi sa ovim slučajem.

- Imate našu bivšu koleginicu, sada političarku Tanju Vojtehovski koja optužuje državu što nabavlja migove, a navodno ne može da pronađe devojčicu. Ona sada ćuti. To je matrica: Pljujmo i hejtujmo sve. Pričao sam sa ljudima iz policije, oni očekuju da će u toku noći da ga privedu, oko njega je napravljen obruč, možda već i sada dok razgovaramo, on je već uhapšen - rekao je Vučićević. 

 

Predlog broj 4 - Srbija 2025.

 

 

 

 

- Mnogi kažu ovo je predizborna kampanja. Pa šta? Naravno da jeste i potpuno je normalno da sve vlast prikaže ono što ima da ponudi - rekao je Krstić.

Glavni i odgovorni urednik Informera ima veruje da će se sve iz ovog plana realizovati.

- Dve stvari me uveravaju da će se ovo zaista i ostvariti. Predsednik je danas najavio da će smeniti sve koji nisu zaslužili funkciju koju obavljaju. Čuli ste u njegovoj izjavi posle Glavnog odbora da ne planira da se kandiduje za predsednika i da će promeniti ceo državni vrh. Ne podržavam ja toliko SNS koliko podržavam Aleksandra Vučića. Njega znam više od 30 godina. Tvrdim da je on najtalentovaniji, najsposobniji političar današnjice. Zato znam da će ovo sve biti realizovano - rekao je Vučićević.

Pevač Aca Lukas složio se sa urednikom Informera.

- Ja vidim napredak, po prvi put. Ono što je rečeno pre sedam, osam godina, uverio sam se da je dosta toga ostvareno. Podržao sam SNS bez ikakve finansijske koristi, bez obzira šta su mi poručivali iz opozicije, da ću goreti u paklu i tako dalje. Šta ćemo da radimo sa onima koji su došli na političku scenu preko drugih stranaka? Šta ćemo sa Sergejem Trifunovićem, on je odličan glumac, ali sada je u politici - pitao je Lukas.

 

Potom je usledila polemika između Čanka i Vučićevića, kada je lider LSV svojim ponašanjem naterao voditeljku da prekine emisiju reklamama. Čanak je udarao štapom i vikao, ne dozvoljavajući glavnom i odgovornom uredniku Informera da dođe do reči.

 

Predlog broj 5 - Antivakseri

 

 

 

 

Po ovom pitanju gosti su se složili da treba vakcinisati decu.

Krstić kaže da je lekar po struci i da se zalaže da svim lekarima koji obmanjuju treba ukinuti licencu i zabraniti rad.

- Najopasniji su lekari koji se za to zalažu jer im ljudi veruju - kazao je Krstić i dodao da je svako dete kojem se ne da vakcina životno ugroženo.

Kako kaže, propagiranje toga da se deca ne vakcinišu je potpuno pogrešno.

Čanak kaže da lekari ne treba da zloupotrebljavaju svoju struku.

- Pitanje medicine je neodvojivo od pitanja morala i etike - smatra Čanak.

Starović je istakao da je potrebno da se u našem društvu otvori stručna rasprava o vakcinama, kao i da je bojkot vakcinacije loš.

- Rasprava da, ali bojkot nikako ne - naglasio je Starović.

Beolica je rekla da je ovo tema koja ne bi smela da bude politizovna i dodala da postoji antivakciona kampanja svuda u svetu.

- Videli smo kakve su posledice nevakcinacije dece - navela je Beloica i dodala da to ne sme da se dešava.

Lukas je rekao da su njegova deca vakcinisana i da o tome ne treba ni da se priča.

- Imamo ljude koji se stalno bune zbog nečega, ne znaju ni zašto se bune - kazao je Lukas i upitao da li postoji jedan razlog da se deca ne vakcinišu.

 

Predlozi koji su obeležili godinu za nama:

Predlog broj 1 - Auto-put Miloš Veliki
Predlog broj 2 – Film Ratne priče sa Košare
Predlog broj 3 – Zlostavljanje Lazara Lešnjaka od strane njegovog kuma Marka Bastaća
Predlog broj 4 - Civilno i vojno vazduhoplovstvo dobilo nove letelice, među njima i helikoptere
Predlog broj 5 - Verbalni duel Dragana Đilasa i policajca

Komentarišući ovaj predlog Starović kaže da se u tom snimku na kojem se čuju pretnje koje Đilas upućuje policajcu vidi najgore lice srpske politike.

- Ovo je veliko upozorenje velikom delu naše javnosti da je vreme da se gradi drugačija politička kultura - kazao je Starović i dodao da je vreme da se razdvoji politika i krupni novac.

Predlog broj 6 – Uvrede Sergeja Trifunovića

Čanak kaže da misli da su ovi predlozi najbolji prikaz javnosti u našoj zemlji.

Foto: printscreen

 

Glavni i odgovorni urednik Informera prozvao je lidera LSV.

- Gospodin Čanak maločas je rekao "Ako je tačno da je gospodin Đilas toliko zaradio", nema šta "ako je tačno", izvodi iz APR govore da je on zaradio 619 miliona evra. Zamislite da sada imaju takve podatke, šta bi se desilo? Lepo je što gospodin Čanak govori o tome da u Srbiji postoje "mali šerifi", a da li ste vi gospodine Čanak dok ste bili na vlasti bili mali šerif? Kada su vaši telohranitelji prebili čoveka? Kada ste vozili motorne sanke po centru Novog Sada? Odakle vama ideja da se nekom rugate da je šerif, kada ste bili to isto - pitao je Vučićević.

Čanak je odgovorio da to jedini primeri za 30 godina njegovog političkog delovanja.

- Ja sam za svaki od tih incidenata bio na sudu i presuđeno je za svaki od tih događaja - rekao je Čanak. 

 

Foto: printscreen

Glasanje

Gosti su potom prešli na glasanje o predlozima.

- Godišnji utisak je ipak Miloš Veliki, iako je Đilasova bahatost obeležila dobar deo ove godine. To njegovo ponašanje je za svaku osudu. Kada je u pitanju nedeljni utisak, onda je to svakako ovo što se dešava u Crnoj Gori - rekao je Dragan J. Vučićević.

Lukas je glasao za Investicioni plan 2025. i auto-put Miloš Veliki, dok je Nenad Čanak izdvojio Potragu kao utisak nedelje jer su se građani, lovci, policija i vojska našli sa iste strane, a po njegovim rečima, to se u Srbiji retko dešava.

Utisak godine, odnosno godišnji Hit tvit bio je Miloš Veliki, kao simbol svega što se izgradilo za poslednjih godinu dana. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlado

pre 4 godine

Ne mogu da razumem da neko dovede u studio kriminalca koji je po nalogu svog kuma Bastaća ucenjivao ljude i otimao novac, da bi mu kum stavio kesu na glavu, jer je počela otimačina izmedju njih! Da li taj kriminalac treba da bude UZOR POŠTENJA i da soli pamet onima koji ovo gledaju?! Sad vam je dobar, jer blati kuma i Đilasa???!!! Ima li razuma u ovoj državi???!!! Kao drugo da li jedan droger treba da bude promoter vakcinacije dece?!" Najblaže rečeno STRAŠNO za svaku TV a ne još i za TV sa nacionalnom frekvencijom.

Saradžogla

pre 4 godine

Ви там у ИНФОРМЕРУ ди вам је оно КАКО ЈЕ ХИТ ТВИТ гледало 53 342 766 гледалаца Србије и два села више?А како је Бећковићку гледало са 465 гледалаца?Једва пола улице београдског села.

Saradžogla

pre 4 godine

Ја одједном гледам Утисак и Твит.Па,када имам пет телевизора а не знаш куј је већи или скупљи.Ми сељаци волемо да се 'фалимо.ПС. У једном тренутку само шо се нису потукли Чанак и Вучићевић?Још нешто ... Писаћу Ољи Бећковић да позове 20 гостију у инат јер на Твиту бејаху њих 12 ако сам их добро избројао!

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija