• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

30.12.2019

23:10

PAKLENI PLAN EKSTREMISTA IZ SEVERNE MAKEDONIJE! ŠIPTARI PRETE: Makedonski scenario u Srbiji biće još krvaviji!

Politika

PAKLENI PLAN EKSTREMISTA IZ SEVERNE MAKEDONIJE! ŠIPTARI PRETE: Makedonski scenario u Srbiji biće još krvaviji!

Podeli vest

Albert Musliju, brat šefa makedonske tajne policije Erola Muslijua, i bivši ministar policije Ljubomir Frčkovski najavili "građanski rat" u našoj zemlji!

Šiptarski ekstremisti iz Severne Makedonije prizivaju krvave nerede u Srbiji slične onima koji su se desili u Skoplju 2017. godine, a posle kojih je šiptarski plaćenik Zoran Zaev oteo vlast!

Prizivanje krvavih nereda u Srbiji desilo se još 17. decembra u Skoplju, i to na panel-diskusiji posle emitovanja američkog dokumentarnog filma "Suđenje Ratku Mladiću", ali ta informacija do danas nije izašla u javnost.

Kako saznajemo, o skorom "ratu" u Srbiji govorili su Albert Musliju, albanski analitičar iz Skoplja i rođeni brat šefa Obaveštajne agencije Severne Makedonije, kao i bivši ministar severnomakedonske policije Ljubomir Frčkovski. Oni su rekli da vlast u Beogradu podržava navodni "genocid" u BiH, te će se u Srbiji zbog toga uskoro desiti promene slične onima u Skoplju, ali "mnogo krvavije i radikalnije"!?!

Mladić bio povod

Musliju i Frčkovski su sve ovo najavili na diskusiji u okviru festivala "Filmovi koji znače", na kom je emitovan i film "Suđenje Ratku Mladiću" u kojem je bivši general VRS predstavljen kao najgori ratni zločinac. Festival su organizovali "Helsinški odbor za ljudska prava u Skoplju" i Ambasada Kraljevine Holandije, a panel posle filma o Mladiću otvorili su Musliju i Frčkovski.

Foto: Informer DN

Skoplje kao lansirna rampa

Sledeća tačka nemira je Srbija. Hoće da sruše Vučića na svaki način. Neko je zamislio da lansirna lampa za haos u Beogradu treba biti baš Severna Makedonija
Dragiša Miletić, SNS u Severnoj Makedoniji

- Njih dvojica su optužili Srbiju da je počinila genocid u BiH i da čak postoje dokazi koji ukazuju da su hiljade Srba iz Srbije vikendom odlazile u BiH da ubijaju i siluju muslimanke, da bi se u nedelju uveče vraćali i u ponedeljak bili na poslu. Ustvrdili su i da je aktuelna vlast u Beogradu sastavni deo te politike i da su zato Srbiji potrebne promene slične onim makedonskim. "Do njih će uskoro doći, ali će one biti mnogo krvavije i radikalnije od onih u Skoplju - doslovce su rekli Musliju i Frčkovski, a prenosi naš izvor, koji je prisustvovao ovoj diskusiji.

Komentarišući ove navode, Dragiša Miletić, lider SNS u Severnoj Makedoniji koji je prisustvovao prvom delu te diskusije, potvrđuje naša saznanja.

- Zgrozio sam se na tvrdnje Frčkovskog da su Srbi za vikend odlazili u BiH da ubijaju, pljačkaju i siluju. Musliju je bio još radikalniji, pa je najavio da će se u Srbiji dogoditi scenario koji smo videli u Skoplju. Odmah sa reagovao i zapitao zašto nisu prikazali primere u kojima su Srbi i Bošnjaci spasavali jedni druge. Podsetio sam i na Nasera Orića i njegove zločine, ali su oni ostali gluvi i nemi na moje reči. Zato sam napustio taj odvratni skup - ističe Miletić, upozorivši da reči koje su se tamo čule uopšte nisu bezazlene.

Foto: Informer DN

Dragiša Miletić SNS Severna Makedonija

- Jasno je da sledeća tačka nemira jeste Srbija. Vučića hoće da sruše na svaki način. Neko je zamislio da lansirna lampa za nemire u Beogradu treba biti baš Severna Makedonija, koja se graniči sa lažnom državom Kosovo. Ovo jeste ozbiljno upozorenje na zlo koje se sprema - kaže Miletić.

Žele "veliku Albaniju"

Bivši operativac DB Božidar Spasić ocenjuje da su Musliju i Frčkovski poznati našim obaveštajnim službama kao zagovornici "velike Albanije".

- Pozivanje na "skopski scenario" za političke lešinare u okruženju samo je pusta želja. Da bi se to sprovelo, morate imati potpunu podelu društva po principu pola-pola. U Srbiji nema partije koja bi to mogla da prikupi, već su to obični "uličari" koji skupe tu i tamo nekoliko stotina ili najviše hiljadu ljudi. Za "skopski scenario" treba vam podrška Zapada, a Vučić ima solidne odnose sa Zapadom. Taj scenario se u Srbiji ne može ni pretpostaviti - zaključuje Spasić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
junik

pre 4 godine

Kakvi smo mi srecnici kad se utrmuju holandjsni, englezi, ameri da nam pomognu posto mi neznamo beznjihove pomoci nexnsmo fa izaberemo sya je o ko je vodja po naslj meri za naze dobro.

Miro

pre 4 godine

Ja se toga nikada setio nebi niti bi mi na pamet palo.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Позив на грађански рат у Србији је... - бумеранг...!! Многи то нису схватили, поготово они са IQ испод 70 као Муслиу и неки Фрчковски...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija