• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.12.2019

13:17

(VIDEO) VUČIĆ U POSETI SAMOHRANOJ MAJCI SA DEVETORO DECE! Predsednik Srbije iznenada stigao u Laćarak!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U POSETI SAMOHRANOJ MAJCI SA DEVETORO DECE! Predsednik Srbije iznenada stigao u Laćarak!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vuucić posetio je danas u mestu Laćarak, kod Sremske Mitrovice, Jovanku Ðurić (35), samohranu majku devetoro dece - dve ćerke i sedam sinova

Najstarija Jovankina ćerka je Cvija (18), učenica treće godine Ekonomske škole, sin Miloš (17) je druga godina veterinarske škole u Rumi, a šesnaestogodišnji Milan ide u poljoprivrednu školu.

Nemanja (15) je osmi razred, Milica (14) sedmi, a Stefan (12) peti razred osnovne škole.

Još trojica sinova, Mihajlo (9) je učenik trećeg razreda, Ognjen (8) drugog i najmlađi Uroš (7) prvog razreda.

Jovankin suprug Todor Ðurić iznenada je preminuo pre dve godine.

Vučić im obećao proširenje kuće

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će opština Sremska Mitrovica i država pomoći da se dogradi i proširi kuća samohrane majke devetoro dece u selu Laćarak, koje je danas iznenada posetio uoči praznika.

- Vaša i sva druga deca znače život za Srbiju. Nadam se da ćemo naći način da vam pomognemo, da vas podržimo i da vam iskažemo zahvalnost za tu snagu i posvećenost - rekao je Vučić u razgovoru sa Jovankom i njenom decom, dve ćerke i sedam sinova.

Predsednik je rekao da malo ko može da se pohvali da je toliko dao Srbiji i zahvalio Jovanki na tome.

Kaže da je ona dala zemlji devetoro dobrih ljudi, od čega sedmoricu vrednih radnika i možda budućih vojnika, kao i dve divne devojke.

Vučić je u razgovoru sa majkom i decom saznao da im je najpotrebniji dodatni prostor i obećao da će zajedno sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, koji je bio gradonačelnik Sremske Mitrovice, pomoći da se dobije građevisnka dozvola od opštine kako bi njihova kuća mogla da se proširi.

Predsednik je dodao da će celu kuću renovirati i da će biti izgrađene još dve ili tri sobe.

Ðurići žive od 15.000 dečijeg dodatka za četvoro najstarije dece i onoga što Jovanka zaradi u poslastičarnici, koju je otvorila u aprilu.

Pre toga, tri godine je radila u lokalnoj klanici, ali je, kako kaže, morala da napusti taj posao, jer je radno vreme bilo "od jutra do sutra", ali nije imao ko da brine o deci.

- Samo za mesečne karte treba nam 19.000 dinara, a gde su drugi troškovi - kaže Jovanka.

Podršku i pomoć u kući ima od svoje dece, posebno od dvojice najstarijih dečaka i najstarije Cvije koja vikendom radi u obližnjem kafiću.

Foto: Printscreen TV Pink

Da je krenuo u posetu ovoj porodici, u pratnji, inače, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića, predsednik Vučić je objavio na zvaničnom intagram profilu "Budućnostsrbije", navodeći da je pred Novu godinu želeo da poseti porodicu jedne divne zene, sa devetoro dece, čiji je suprug preminuo.

Dodao je da je Jovanka, nedavno, uz minimalnu pomoć države otvorila poslastičarnicu.

- Nadam se da će imati snage i volje da bude tako snažna i u budućnosti. Koliko možemo, pomoći ćemo ovoj srpskoj heroini - rekao je Vučić.

Vučić: Promenimo svest - Jovanka je heroina našeg doba

Predsednik Vučić poručio je danas da mere za povećanje nataliteta u Srbiji daju izvesne efekte, uz napomenu da nizak prirodni priraštaj nije u direktnoj vezi sa ekonomskim blagostanjem.

- Najmanje dece imamo tamo gde smo najbogatiji, na Vračaru, Starom gradu... Dobar standard i rađanje većeg broja dece nisu direktno proporicionalni, neretko bih rekao-naprotiv - rekao je Vučić.

On je naveo da se merama za povećanje nataliteta može postići pomak u siromašnijim krajevima, čime bi se, dodaje, rešio mali deo problema.

- Moramo da promenimo svest i da kažemo da je Jovanka, samohrana majka devetoro dece, heroina i junakinja našeg doba - rekao je Vučić.

On je naveo da vidi da su članovi te porodice srećni i da će biti podrška jedini drugima, ističući da ta porodica treba da bude i bogatija i da je obaveza države da to i budu.

Jovanka i deca žive u skromnoj prizemnoj kući od oko 100 kvadrata na kraju Železničke ulice u Laćarku, u kojoj, pred Novu godinu, sve odiše prazničnom atmosferom.

Centralno mesto u dnevnoj sobi ima novogodišnja jelka, a cela soba okićena je lampionima i ukrasima sa motivima Deda Mraza.

Jovanka i deca se raduju predstojećim praznicima, posebno Božiću, kada je cela porodica na okupu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stefan

pre 4 godine

Dokle god predsednik i SNS aktivno podrzavaju natalitet, imaju moju bezrezervnu podrsku. Onog trenutka kad Im natalitet Srba ne bude medju prioritetima, nece imati moju podrsku.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija