• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.01.2020

13:00

AMFILOHIJE TVRDI DA ĐILAS LAŽE, ALI O VUČIĆEVOJ POSETI ĆUTI! Oglasio se Episkopski savet SPC u Crnoj Gori!

Politika

AMFILOHIJE TVRDI DA ĐILAS LAŽE, ALI O VUČIĆEVOJ POSETI ĆUTI! Oglasio se Episkopski savet SPC u Crnoj Gori!

Podeli vest

Nakon što je Đilasov portal Direktno.rs objavio vest da će Episkopski savet SPC u Crnoj Gori uputiti poruku srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću da ne dolazi na sever te zemlje za Badnji dan, Episkopski savet izdao je saopštenje u kojem demantuje pisanja ovog portala, ali ne izražava stav po pitanju Vučićeve posete. Takođe, nije objašnjena ni izjava rektora cetinjske bogoslovije i jednog od najbližih saradnika mitropolita Amfilohija Gojka Perovića koji je poručio Vučiću da u Crnu Goru može da dođe samo u zvaničnu državnu posetu

U saopštenju Mitropolija naglašava da ne dozvoljava politizaciju ovog pitanja i instumentalizaciju Crkve.

- Unapred se ograđujemo od mogućih incidenata koje bi neko mogao iscenirati uoči Badnjeg dana i Božića, a o čemu do nas dopiru pouzdana obaveštenja, čiji bi cilj bio kompromitacija hrišćanskog mirnog otpora širom Crne Gore - kažu iz Mitropolije.

Oni se dalje ograđuju od svih koji šire laži i žele da dovedu do podela pozivajući narod da ne nasedne na provokacije.

A o Vučićevoj poseti ni reč. O izjavi rektora Perovića takođe nijedno slovo. Od Đilasa se ograđuju, nazivaju lažima pisanja njegovog portala, ali jasnog stava Mitropolije o gorućim pitanjima nigde nema.

Podsećamo, nakon što je srpski narod u Crnoj Gori oduševljeno dočekao vest o poseti predsednika Srbije severu te zemlje i to baš na Badnji dan, kada je Vučić poželeo da pruži podršku svom narodu koji se bori za svetinje, ubrzo su usledile reakcije. 

Prvi se oglasio rektor Perović, po mnogima, Amfilohijeva desna ruka, koji je poručio Vučiću da ne dolazi.

- Vučić neka dođe kao državnik u posetu državi. Ozbiljno, višednevno, planski i najavljeno. Verski praznici nisu prilika za to. Pogotovo ne u situaciji kada se borimo za prava crkve, a ne bilo koje nacije ili etničke grupe - rekao je Perović. 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Major

pre 4 godine

Ako mislite da se borite za prava Crkve, a da to ne ukljucuje borbu za pravo naroda, moracete da se borite bez naroda, a kome ce taj narod dati svoje Crkve videcemo potom! Ima u Crkvi posla, no je "vrijeme majstorsko reseto" pa ce i to da proseje!

Srbin

pre 4 godine

Zar je moguce da vi nemate toliko pameti da vidite da je pravoslavni narod u Crnoj Gori ujedinjen na strani pravoslavne crkve, i da bi dolazak Vucica znacio samo djeljenje po nacionalnom korpusu i slabljenje pozicije crkve?? Meni ovo stvarno nije jasno, daj malo se potrudite pa i vi doprinesite nekom kolektivnom dobru svih Srba a ne samo SNS-a i Boga Vucica.

Mirko

pre 4 godine

Vučiću, proći ćeš kao onda u Srebrenici ako dođeš, mi smo spremni! Ne treba nam četnički predsjednik ni radikal da nas miri i vršlja po Crnoj Gori. Samo ti dođi, a neće ti više padat na pamet, izdajniče!

Predragm

pre 4 godine

Nato ne daje garancije za sigurnost. Ajde bosanac iz Bugojna da vidimo da li imas mu.. pa odes u CG. Nisu ti to nenaoruzani muslimani.

Milan

pre 4 godine

SRAM VAS BRE BILO VUČKOVI POLTRONI INFORMESRKI!!! I OVU TEMU IZVRĆETE BRE!!! ŠLJAM!!!

zika

pre 4 godine

Na nasu zalost vec odavno Amfilohije radi na raskolu u SPC kao i na rusenju vladike Irineja uz pomoc nekoliko episkopa radi stvaranja CPC uz dogovor sa milom.

sOkO

pre 4 godine

Испаде да су Мило и Амфилохије велики пријатељи, а Мило и Вучић непријатељи :)))) Пишем из ЦГ и могу слободно да вам кажем да на ове објаве и тврдње народ може само да вам се смије из разлога што нико озбиљан не вјерује да Мило и Вучић нису пријатељи, већ напротив, да су велики пријатељи и пословни сарадници и да заједно не раде у интересу народа у ЦГ Вјероватно овај коментар нећете објавити али довољно је да га прочитате и да сте свјесни да овђе народ није наиван и да добро види шта Вучић и Мило заједно раде.

MILO CITIRA ĐILASA PROTIV VUČIĆA! Udružili se u ANTISRPSKOJ HISTERIJI i poručuju srpskom predsedniku: U CRNU GORU NISI DOBRODOŠAO!
Politika

MILO CITIRA ĐILASA PROTIV VUČIĆA! Udružili se u ANTISRPSKOJ HISTERIJI i poručuju srpskom predsedniku: U CRNU GORU NISI DOBRODOŠAO!

Velikosrpska histerija u Crnoj Gori širi se kao kuga. Nakon što je Đilasov portal Direktno.rs preneo da će Episkopski savet poručiti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ne dolazi na sever Crne Gore za Badnji dan, ovu vest prenela je i državna televizija Crne Gore. Zanimljivo je da RTCG prenosi vest sa Đilasovog portala, koji u Srbiji niko i ne čita

03.01.2020

12:15

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija