• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.01.2020

09:24

POPOVIĆ UOČI BOŽIĆA: Ovaj narod više neće dati da mu ćutke hapse braću, skrnave i otimaju svetinje u srpskoj Sparti!

Politika

POPOVIĆ UOČI BOŽIĆA: Ovaj narod više neće dati da mu ćutke hapse braću, skrnave i otimaju svetinje u srpskoj Sparti!

Podeli vest

Uoči našeg velikog pravoslavnog praznika, Božića, svedoci smo da se čitav srpski narod, ma gde on živeo, ponovo budi i diže glas u odbranu sopstvenog duhovnog nasleđa i nacionalnog dostojanstva. Ovo nacionalno buđenje, direktno je podstaknuto novim progonom, kojem je izložena naša Crkva i naši sunarodnici u Crnoj Gori, izjavio je lider Srpske narodne partije Nenad Popović



- Koliko je snažna svest o nacionalnom jedinstvu srpskog naroda i zajedničkoj nacionalnoj sudbini najbolje svedoče prizori podrške progonjenoj braći na trgovima i ulicama u Beogradu, Novom Sadu, Kosovskoj Mitrovici, Banjaluci, Trebinju, Kumanovu i širom same Crne Gore - rekao je Popović.

Prema njegovim rečima, otpor antisrpskom, diktatorskom i kriminalno-mafijaškom režimu Mila Đukanovića, koji već godinama želi da uništi srpski narod i srpsku Crkvu u Crnoj Gori, probudio je nacionalnu svest, godinama uspavljivanu iluzijama o evropskoj sreći i potiskivanu stalnim nametanjem osećaja krivice.

- Jedini zahtevi koji su sa zapada isporučivani našem narodu i srpskoj državi svih ovih godina, bili su da zaboravimo i odreknemo se svoga Kosova, da zaboravimo junaštvo i žrtvu Janka Vukotića i crnogorske braće na Mojkovcu, da zatvaramo oči pred stradanjima u Bratuncu i Kravici, da ćutimo pred divljanjem pomahnitalog novoustaštva u Hrvatskoj, koje slavi progon našeg naroda u Oluji - istakao je lider SNP.

Božić, kao dan najvećeg i najslavnijeg rađanja u ljudskoj istoriji, posle kojeg više ništa u istoriji nije moglo da bude isto, ove godine svedoči na svim prostorima gde živimo - da ni u Srpskom narodu više ništa neće biti isto, naveo je Popović.

- Ta nova vera i snaga koju srpska mladost pokazuje u mirnim protestima za odbranu svetinja i našeg nasleđa, oslobođena lažnih snova i nespremna da više ćuti, neće dopustiti nikome ovde da Kosovo izuzme iz poretka utvrđenog našim Ustavom i Rezolucijom 1244, da našu državu uvede u NATO pakt i zavadi nas sa Rusijom, jedinim iskrenim saveznikom i prijateljem Srbije - rekao je Popović i dodao:

- Ovaj narod više neće dati da mu ćutke hapse braću, skrnave i otimaju svetinje u srpskoj Sparti, da mu prete ukidanjem Republike Srpske, da ga asimiluju u Hrvatskoj i Makedoniji. Ovaj Sveti Božić je početak velike obnove nacije, i sada je važno da mudrošću, strpljenjem, upornim radom i na osnovu svih, često i negativnih iskustava i grešaka iz prošlosti, ekonomski ojačamo Srbiju i njene državne institucije.

Da štitimo naš ustavni i demokratski poredak, kaže Popović, modernizujući našu zemlju i povezujući je sa svetom. Da čuvamo svoju slobodu i nezavisnost, gradeći jedinstvo i unutrašnji mir, uz istinsko povezivanje svih Srba, i očuvanje i umnožavanje onoga što su nam naši preci ostavili u zalog.

- Zato danas, za nas Srbe, za Božić, posle našeg starog i svetog pozdrava "Hristos se rodi", nema važnije poruke za budućnost i opstanak srpskog naroda, od one koju danas u ovom narodnom otporu tiraniji Mila Đukanovića viđamo po svim srpskim gradovima i zemljama, a ta poruka glasi: "Ne damo svetinje! - zaključio je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Поповићу сињи тићу...Што ти не оде у Пљевља ... - да запалиш БАДЊАК....?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija