• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2020

13:48 >> 12:19

UHAPŠENI DIREKTOR ŽELEZNICE PROMENIO ISKAZ - TVRDI DA JE POZAJMIO PARE, A NE DA JE UZEO MITO! Krajnje čudno ponašanje tužilaštva,  jer nisu tražili dokaze policije!

Politika

UHAPŠENI DIREKTOR ŽELEZNICE PROMENIO ISKAZ - TVRDI DA JE POZAJMIO PARE, A NE DA JE UZEO MITO! Krajnje čudno ponašanje tužilaštva, jer nisu tražili dokaze policije!

Podeli vest

U Tužilaštvu za organizovani kriminal saslušan je direktor JP "Infrastruktura železnice" Miroljub Jevtić! Kako Informer saznaje, Jevtić koji je juče odmah posle hapšenja priznao delo za koje je osumnjičen, danas je u tužilaštvu promenio iskaz tvrdeći da nije primio mito od 10.000 evra, već da je taj novac pozajmio?!? Prema našim saznanjima krajnje je čudan postupak tužilaštva koje je osumnjičenog Jevtića saslušalo tek 24 sata nakon hapšenja i uz to nije tražilo uvid u spise policije koja ima sve dokaze o počinjenom krivičnom delu

 

Jevtić je, prema našim saznanjima, u formalnom i neformalnom delu razgovora govorio potpuno kontradiktorne stvari.

On je juče, odmah nakon hapšenja, u neformalnom razgovoru sa policijom priznao delo koje mu se stavlja na teret i tom prilikom izneo sve detalje.

Jevtić je policiji, prema rečima našeg izvora, otkrio s kim je sve kontaktirao i sa kim se sastajao i dogovarao.

On je tokom neformalnog razgovora, ističe naš izvor, pomenuo i biznismena Vladimira Atanackovića, s kojim je, kako je rekao, svakodnevno bio u kontaktu i od njega dobijao savete kome da daje poslove, preko kojih posrednika i kod kojih osiguranja da sklapa ugovore...

EKSKLUZIVNO SAZNAJEMO! Jevtić na saslušanju nije spomenuo Zoranu Mihajlović, ALI JESTE NJENOG MUŽA!

Kako dodaje naš izvor iz istrage, Jevtić je policiji rekao da su on, Atanacković i posrednici zauzvrat dobijali mito, ali da je on od svih dobijao najmanje.

Uprkos tome, kako saznaje Informer, tužilaštvo se u vezi sa ovim slučajem ponašalo veoma čudno, budući da osumnjičeni Jevtić nije saslušan nekoliko sati posle hapšenja, nego tek sledećeg dana.

Takođe je krajnje čudno, da prilikom saslušanja osumnjičenog tužilaštvo nije tražilo uvid u spise policije koja je o ovom slučaju prikupila gotovo sve dokaze.

Kao epilog svega pomenutog, Jevtić je prema našim saznanjima izjavio u tužilaštvu da nije primio mito, već da je novac sa kojim je uhapšen uzeo kao pozajmicu.

Pored Jeftića, juče su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog društva „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

 

 

Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da je Jeftić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanvića u službenim prostorijama.

Tužilaštvo je juče saopštilo da su advokati od strane Jeftića neosnovano i nepotrebno angažovani na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruktura železnice“ po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jeftiću.

Nakon saslušanja tužilaštvo će odlučiti o daljim koracima u ovoj istrazi i da li će tražiti da se osumnjičenima odredi pritvor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Borac R Srpsken

pre 4 godine

AKO JE U TAJ KRIMINAL UMESANA ZORANA NIKAKO CUDO NIJE. RACUNAJUC DA JE BILA SAVJETNICA DODIKA.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Тужилаштво је РАК-РАНА српског правосуђа...!!

MilosObilic1389

pre 4 godine

Да му ДРЖАВА СРБИЈА, уз ИЗВИЊЕЊЕ врати све одузете паре... и још ... КАМАТУ....! "Лежарину" не зарачунавамо...! Осим "дангубу"...!!...Срамота...Срамота...Срамота...!! А ко је крив...? Лустрација - које нема...!! И тако... - "Чекајући Годоа"...

zoran miljkovic

pre 4 godine

СВАКА ВЛАСТ У СРБИЈИ СЕ СЕТИ КРИМИНАЛА ПРЕД ИЗБОРЕ. Тако су демократе хапсиле па ова власт а на крају сви ОСЛОБОЂЕНИ,мисли ли неко да су грађани дебилни, само напред СТОП КРИМИНАЛУ.

milan

pre 4 godine

trla baba lan pa ljudi tuzilastvo radi kako zuti kazu i to ti je istina

srbo

pre 4 godine

Kako da ne,nakon praćenja, akcije i dokaza treba da poverujemo da je novac pozajmica.Svemu ovome postajala je osnovana sumnja da bi se neko stavio na mere,ovo samo dokazuje o kakvim karakterima se radi.Mislim da je Vučević zbog ovakvih na glavnom odboru stranke onako reagovao i time pokazao da je čestit i posten političar.

Giša

pre 4 godine

Priča za malu djecu.Postoji valjda njegova izjava potpisana u toku saslušanja u policiji.Obzirom da je on zadnja karika u lancu tu je umiješan neko mnogo jači.

deda Raša

pre 4 godine

Kako doslo, tako i otislo. Srecne brojeve izvukao neki pravnik, uzeo korumpirani novac i posavetovo klijenta kako se krade. Naj verovatnije iz iskustva.Sad ce se iskaz frizirati,jer pozajmica nije mito. Citav tim strucnjaka i policajaca su dzaba krecili. Ebes takav Zakon kada ga naj obicniji pravnik izigra izmisljenim cinjenicama. Moje je licno misljenje da ce doci i do smene u resoru bezbednosti, jer kako su smeli da hapse coveka koji je u direktnoj vezi sa Zokom. Pa neka i on prodje nekaznjeno, kad su mogli i mnogi drugi pre njega.

Marcco

pre 4 godine

Koliko neko treba da bude glup pa da priča policiji da su pare na stolu od mita? Nije ni čudo da nam je zeleznica u ovakvom stanju kada je diretor do te mere neinteligentan, kakvi li su ostali.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija