• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.01.2020

11:58

(VIDEO) VUČIĆ U POSETI FABRICI MEI TA U OBRENOVCU: Ne može se bez teškog rada do dobrog života!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U POSETI FABRICI MEI TA U OBRENOVCU: Ne može se bez teškog rada do dobrog života!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku Mei Ta Europe u Bariču kod Obrenovca, gde je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji

 

Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

 

 

Njima je preneo da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, jednom u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.

- Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i porod bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu - poručio je Vučić.

 

 

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

- Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A, moja molba je da budete posvećeni i da angazmanom i radom sve štio su u vas ulagali, vratite roditeljima i zemlji. A, mi kao država pomažemo koliko možemo - rekao je Vučić.

Kompanija Mei Ta Europe se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Želim fabrici MEI TA da bude jedna od naših najuspešnijih kompanija i da uloži još više."

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jan 14, 2020 at 3:56am PST

 

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine.

Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.

 

 

Fabirka ima saradnju sa opštinama Obranovac, Lazarevac, Lajkovav, Valjevo...

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika Mei Ta grupe Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija