• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.01.2020

13:25 >> 13:38

(VIDEO) VUČIĆ O SERGEJU I KOKAINU: Ako je to VMA potvrdio onda nema razloga za sumnju - KAO DA JE TO NEKO IZNENAĐENJE!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ O SERGEJU I KOKAINU: Ako je to VMA potvrdio onda nema razloga za sumnju - KAO DA JE TO NEKO IZNENAĐENJE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon otvaranja novog pogona fabrike Knoot Autofleks u Bečeju odgovara na pitanja novinara...

Na samom početku, Vučić je ponovio da je srećan što se danas u Bečeju otvara pogon za toplo cinkovanje i zahvalio se Nemačkoj i Mađarskoj na podršci.

- Ovo je velika stvar za lokalnu samoupravu i novih 64 zaposlenih. Ovo je novi život za Bečej - kazao je Vučić i dodao da je ponosan na veliki broj mladih koje je u Bečeju upoznao.

Odgovarajući na pitanja novinara o razgovoru sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom, Vučić je rekao da su razgovarali o situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na odnos Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da očekuje posetu Borela krajem ovog meseca i dodao da je Srbija uvek za dijalog kada se ukinu takse.

Govoreći o cenzusu Vučić kaže da neće biti stepenastog cenzusa, odnosno cenzus za koalicije.

- Kada biste uvodili stepenasti cenzus ili ga povećavali, onda biste išli kontra interesa onih koji su manji, protiv interesa političkih protivnika. O tome nismo ni razmišljali, neće biti toga. Mi treba da vodimo računa da ne ugrozimo položaj manjinskih grupa - naveo je Vučić.

O Sergeju i kokainu

Upitan da prokomentariše informaciju da je analizom krvi na VMA utvrđeno da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović imao tragove kokaina u krvi, predsednik je rekao:

- Ako je VMA potvrdio onda nema razloga za sumnju. Ali kao da je ta informacija nekoga iznenadila. Stvarno ne želim to da komentarišem - rekao je Vučić i upitao:

- Zamislite da je neko od nas bi drogiran kokainom i izazvao udes pa pobegao od policije. Šta bi se onda desilo? Držali su nam pridike o slučaju Babić, a tamo niko nije pobegao i snosiće zakonske konsekvence, pretpostavljam dugoročne kazne zatvora - dodao je Vučić.

Foto: printscreen

O reviziji Dejtonskog sporazuma

Povodom razgovora predsednika Hrvatske i predsednika Turske i revizije Dejtonskog sporazuma Vučić kaže da je pozicija Srbije da nema dogovora bez prihvatanja srpskog naroda, jednog od tri konstitutivna naroda u BiH.

- Svako ima pravo da razgovara o različitim temama, svaki razgovor je lekovit i dobar i nemam ništa protiv da razgovaraju. Pozicija Srbije je da nema novih rešenja bez dogovora tri konstitutivna naroda, a to znači da i Srbi moraju da budu pitani i da prihvate to. Bez Srba neće biti promene Dejtona - naveo je Vučić.

Predsednik je poručio da je Srbija za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma.

- Biće mnogo, mnogo teško da nas ubede u promene - 
podvukao je Vučić.

On je pojasnio da je jasno u kom smeru bi išle te promene Dejtona - mnogi koji govore o promeni misle da promene treba da idu u smeru u smanjejna kompetencija i prerogativa RS i stvaranje funkcionalne države u kojoj Republika Srpska kao entitet ne bi imala nadležnosti koje ima danas.

- Pozicija Srbije je jasna - svi mogu da razgovaraju sa svima, to je uvek dobro, ali da se Dejtonski sporazum suštinski menja - samo ako se saglase sva tri naroda, i Srbi. Srbija svoj pristanak na bilo kakvu promenu neće dati - poručio je Vučić.

O Sanduloviću i Tepićki

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Nikole Sandulovića, saradnika Marinike Tepić, Vučić kaže da to koliki je značaj Vilijama Vokera govori njegovo društvo.

- Ne znam sta bih vam rekao...Koliki je značaj Vokera govori njegovo društvo, ako vam je društvo Nikola Sandulović poznati narkodiler i onaj čovek koji je predviđao i tražio svojevremno Ðinđićevu smrt...Ne znam... Ovde sam u gostima, ne bih izgovarao takve reči - rekao je Vučić.

- Ako je to njihova snaga, čestitam i Vokeru, a ako je istinoljubivost u pitanju - Sandulović, poznati narko diler, jedan od najvećih lažova, uz Milovana Brkića i još nekih mojih političkih protivnika, koje ne bi da spominjem - poručio je Vučić.

Foto: printscreen

O Filipu Koraću i Tužilaštvu

Govoreći o slučaju Filipa Koraća, Vučić je upitao kako je moguće da svi u državi znaju ko organizuje ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza.

- Kako je moguće da za Koraća ne postoji presuda ne samo u poslednjih tri, četiri, pet, već i više godina? Kako je moguće da svi u državi znaju ko je navjeći distributer narkoitka i ko su ti koji orgnanizuju ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza i da niko neće da poturi svoja leđa i kaže - ajde da uradimo nešto dobro za nasu decu - poručio je Vučić.

Vučić kaže da je uvek potrebno okriviti one koji će da se bore za svoj narod i dodaje da će on istrajavati u svojim pitanjima.

- Istrajavaću na svemu i lažima u slučaju Jovanjica! Ja ću ih pitati kako je taj fini gospodin Filip Korać, taj koji truje decu po Srbiji i ubija ljude - upitao je Vučić i dodao da ima hrabrosti da najgorima ne dozvoli da vladaju Srbijom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

To se moglo i pretpostaviti . Trifunovic odavno koristi kojekakve opijate .

Milan

pre 4 godine

Predsjednik stranke za zaštitu narkomana, narode Srbije ili ste ludi ili ste narkomani ako glasate za ovog narkomancinu. Pozdrav Cestitom Narodu Srbije iz Republike Srpske

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija