• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.01.2020

14:17

"POTROVA NAM DECU PO ŠKOLAMA U SRBIJI, A NIJE KRIV" Vučić OŠTRO O SLUČAJU FILIPA KORAĆA: Kako je MOGUĆE DA NE POSTOJI DELO ZA KOJE NIJE GONJEN, A NEMA PRESUDE?!

Politika

"POTROVA NAM DECU PO ŠKOLAMA U SRBIJI, A NIJE KRIV" Vučić OŠTRO O SLUČAJU FILIPA KORAĆA: Kako je MOGUĆE DA NE POSTOJI DELO ZA KOJE NIJE GONJEN, A NEMA PRESUDE?!

Podeli vest

Neću odustati da pitam kako je moguće da ne postoji krivično delo za koje Filip Korać nije gonjen, a da nema nijedne presude, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ogorčen što, kako je objasnio, tužilaštvo i tužioci u takvim slučajevima "neće da poture svoja leđa" i izlože se riziku, već "gospodski" ne preuzmu svoju odgovornost, već je prebacuju njemu.

- Potrova nam sve škole, svu decu po školama, ne samo u Beogradu nego po Srbiji...Sve fina gospoda... a ti Vučić da rizikuješ svoju glavu i porodicu jer neće niko drugi to da kaže. Onda će neki da ispadnu fini na televiziji. Ali, potrebno je okriviti one koji se bore za narodne interese - rekao je Vučić i poručio da će istrajati u svojim pitanjima.

Predsednik je tako odgovorio na pitanje novinara kako komentariše to što je, nakon njegovog ranijeg komentara o Koraću, Viši sud u Beorgadu saopštio da je bio dužan da povuče poternicu nakon odluke Višeg javnog tužilaštvu da obustavi istragu, jer nema dovoljno dokaza u vezi sa optužbom za ubistvo protuiv Koraća.  

Foto: Informer.rs/Darko Cvetanović

 

Vučić je istakao da ne želi da priča o tome da je kriv ovaj ili onaj sudija ili tužilac, ali da neće odustati da postavlja pomenuto pitanje, jer je, kako kaže, svima poznato da je reč o jednom od ljudi koji stoje iza prodaje narkotika i stradanja naše dece, mladih, od droge.

"Kako je moguće da za Koraća ne postoji presuda ne samo u poslednjih tri, četiri, pet, već i više godina? Kako je moguće da svi u državi znaju ko je najveći distributer narkotika i ko su ti koji organizuju ubistva, a da nikada nema dovoljno dokaza i da niko neće da poturi svoja leđa i kaže - ajde da uradimo nešto dobro za nasu decu", poručio je Vučić.

Ističe da Korać truje decu po školama u Beogradu i celoj Srbiji.

Vučić kaže da će zato svaki dan postavljati to pitanje, kao i za slučaj Jovanjica odnosno kako je moguće da nema presude za Koraća za koga kažu da je šef crnogorske mafije.

Dodaje da nema ništa protiv porekla Koraća, ali da ne može da truje decu i ubija ljude u Srbiji.

Vučić kaže, takođe, da zna te stručnjake koji kažu da se meša u rad sudstva i da su to oni koji znaju jedino da dobijaju nalog iz ambasada i drže pridike.

Povučena poternica

Podsetimo, nakon odluke Višeg javnog tužilaštva o obustavi istrage za Koraćem, Viši sud je bio dužan da odmah povuče poternicu za njim, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, saopšteno je iz tog suda.

Naredbu o obustavi istrage tužilaštvo je donelo 11. januara, a sutradan je ona dostavljena sudu.

- Viši sud je shodno odredbi člana 601 Zakonika o krivičnom postupku bio dužan da odmah povuče poternicu koju je protiv okrivljenog Filipa Koraća izdao naredbom od 11. januara 2019.godine, a što je i učinjeno dana 13. januara 2020. godine - precizira se u saopštenju.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
caslav

pre 4 godine

Cenjeni G-dine predsedniče meni je veoma drago što ste napokon reagovali na (ne)rad tužilaca i sudija. Šta mislite kako je nama običnim smrtnicima koji svaki dan gledamo šta se sve radi po sudovima i tužilaštvima. Mislim da je odavno došlo vreme da se mnoge sudije i tužioci smene.

duško

pre 4 godine

Kako su samo dobro povezani i besprekorno funkcionišu. Kada će već jednom da počne čišćenje neradnika i nesposobnih u pravosuđu? Najuriti sve neradnike pa neka traže sebi neki drugi posao, pošto za ovaj ne umeju da rade.

Zoran

pre 4 godine

Pod hitno formirati specijalni sud za narko mafiju....naravno sa pratecim sluzbama...to je jedino rijesenje...

Solo

pre 2 godine

Pa glavni Beogradski i Republicki tuzioci kao sto je Zagorka Dolevec nikad nereaguju na bilo koje sumnjive presude koje nemaju logiku jedino protekciju kriminalaca od nasigh kompromitovanih Sudija koji ocito rade protiv Vucica i ostalih u njegovom timu..Pa Zagorka umesto sto sedis na svom Salasu u Vojvodini mogli bi da cujemo tvoje misljenje o alkavim i nemarnim Sudijama koje ti i dalje stitis "cutanjem"..Sramota da drzava Srbija placa takve Sudije koje se suprostavljaju pravdi a velicaju kriminal..Podhitno revizija celog Sudstva i Tuzilastva..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija