• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: MILICA DAKIĆ

16.01.2020

09:01

(FOTO/VIDEO) MILENA IVANOVIĆ PODELILA S NAMA PORODIČNI ALBUM: Do poslednjeg daha ću tražiti onog ko je moje dete ostavio siročetom!

Politika

(FOTO/VIDEO) MILENA IVANOVIĆ PODELILA S NAMA PORODIČNI ALBUM: Do poslednjeg daha ću tražiti onog ko je moje dete ostavio siročetom!

Podeli vest

Dve godine je prošlo od ubistva Olivera Ivanovića, a ubice još nisu nađene. Do poslednjeg daha ću tražiti ko je moje dete ostavio siročetom, poručuje njegova udovica

Da se nije desio taj prokleti 16. januar, kada su mi zauvek uzeli Olivera, Bogdan bi danas sigurno već imao brata ili sestru... 

Bogdanu nedostaje otac, strašno mu nedostaje, to znam... Zato ću do svog poslednjeg daha tražiti istinu ko je moje dete ostavio siročetom, pa ko god da je taj neko.

Foto: Zoran Sinko

Ovako na drugu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića razgovor za Informer započinje njegova udovica Milena. 

Bio je moj život

Ona je, po prvi put, pristala da nam otvori vrata svog doma, ali i srce u kome je Oliver i dalje živ. 

Foto: Zoran Sinko

- Znam ja da bi njegove ruke, da može da se vrati, prvo zagrlile mene i Bogdana. Samo mi je to važno. Poslednji put je mene pogledao, moje su ga ruke ispratile. Kažu da kada srce prestane da kuca, misli su 'žive' još nekoliko sekundi. Znam ko je njemu bio poslednja misao i ne zanima me ko će šta da misli o meni. Taj čovek je mene voleo do zadnjeg daha svog života, do zadnjeg otkucaja srca... - priča Milena. 

Foto: Zoran Sinko

Oliver je počeo da slavi Svetog Nikolu kada je upoznao Milenu

Ona je sa nama podelila do sada neobjavljene fotografije iz porodičnog albuma i podsetila se najsrećnijih trenutaka koje je doživela sa svojim Oliverom. 

Foto: Zoran Sinko

Bogdanovo krštenje u manastiru Dečani na Kosovu

- Bogdan se rodio u februaru 2011. godine u Beogradu u 'Narodnom frontu'. To mi je bio najsrećniji dan u životu. Mislim da nikada ponovo neću biti tako srećna. Još mi odzvanjaju reči koje mi je Oliver tada rekao: 'Hvala ti što si mi rodila sina i stvorila topli dom'. Imao je on, istina, porodicu i pre mene, ali je s Bogijevim rođenjem nekako postao kompletan... - priča Milena i otkriva da su pre njegovog zatvora razgovarali da imaju još dece: 

Foto: Zoran Sinko

Februar 2011, nekoliko dana po Bogdanovom rođenju, Narodni front

Pomen u kripti Hrama Svetog Save

Godišnjicu ubistva Milena obeležava u kripti Hrama Svetog Save, u kom se danas tačno u 8.15 sati, kada je pucano u Olivera, održao pomen. Mnogi i u Beogradu i u Prištini danas njegovo ubistvo koriste za političke igre. 

- Strašno je da Oliverovo ime zloupotrebljavaju za politička prepucavanja... Ta sramota njima na čast... - kaže nam Milena kroz suze.

- Obožavam decu i planirali smo bar još jedno dete. Iako je Oliver bio dosta stariji od mene, kakvi smo oboje bili ludi, mi bismo Bogdanu sigurno podarili brata ili sestru. Oliver je bio divan otac. Ustajao bi noću da me odmeni, da nahrani Bogija, ništa mu nije bilo teško... Bogdan je u prvoj godini života obišao osam zemalja jer nas je Oliver vodio svuda sa sobom.

Foto: Zoran Sinko

Milena u osmom mesecu trudnoće

Danas je Bogdan dečak koji je svestan svega što je preživeo i pamti svog oca.

- Ova slika je kada su mama i tata prvi put otišli na more zajedno, niko još nije znao da smo zajedno... - pokazuje Milena sinu jednu od slika i nastavlja: 

Foto: Zoran Sinko

Prvo zajedničko letovanje na koje je Milena otišla krišom sa Oliverom, Dubrovnik 2007!

- Slagala sam tada svoju porodicu, rekla sam im da idem u Beograd, a mi smo se odmetnuli i otišli na more, u Dubrovnik. Ja sam tada imala 23, a on 53. Kada smo se vratili, rekla sam roditeljima, a otac me je pitao: 'Jesi li ti normalna!? Pa, tvoj dečko je stariji od tvog oca godinu dana! Ako izađeš sad na ova vrata, ti porodicu više nemaš, sada biraš'... Ja sam mu rekla da biram svoju sreću i otišla sam kod mog Olivera. Vremenom su ga i moji toliko zavoleli, da su se bolje slagali s njim nego sa mnom...

Foto: Zoran Sinko

Poslednja novogodišnja noć

Januara 2016. godine prvi put su se rastali kada je Oliver odveden u zatvor. 

Foto: Zoran Sinko

 - I onda smo tu Novu 2018. godinu konačno dočekali zajedno, posle tri i po godine razdvojenosti. Ko je mogao da zna da će nam biti i poslednja?! Oliver je tek izašao iz zatvora, nismo hteli da se razdvajamo, pa smo vodili i Bogdana na doček. Sećam se kako smo se izigrali i smejali tu noć. A verovatno nas je već tada neko gledao i vrebao priliku da ga ubije... 

Foto: Zoran Sinko

poslednja Nova godina koju su dočekali zajedno, Oliver je ubijen dve nedelje kasnije

Dok se priseća zajedničkih trenutaka, smenjuju se suze i smeh. Veruje da Oliver i dalje sa neba motri na nju i Bogija.

Foto: Zoran Sinko

- Danas znam, iako nisam verovala u te stvari, da je Oliver tu negde oko nas i da nas čuva. I da će svojom energijom da nam pokaže pravi put - zaključuje Milena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!
Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

18.04.2024

15:38

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija