• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2020

12:57 >> 13:19

(VIDEO) BILO KAKVO REVIDIRANJE DEJTONA BIĆE SMRTNA PRESUDA ZA BiH! Vučić i Dodik posle sastanka: Bez saglasnosti srpskog naroda NEMA IZMENE SPORAZUMA!

Politika

(VIDEO) BILO KAKVO REVIDIRANJE DEJTONA BIĆE SMRTNA PRESUDA ZA BiH! Vučić i Dodik posle sastanka: Bez saglasnosti srpskog naroda NEMA IZMENE SPORAZUMA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom

 

 

 

- Uskoro ratifikujemo kreditni sporazum koji imamo sa Turskom za auto-put do Sarajeva, a spremni smo da pomognemo i Republici Srpskoj za put do Bijeljine. Razgovarali smo o onome što smo obećali građanima Drvara, ja ću 20. januara biti gost tamo u Drvaru, kompanija "Jumko" otvoriće pogon u tom gradu i pomoći ćemo našem narodu u tom delu Republike Srpske. Srećan sam što ću otići tamo, srećan što ću obići i Mrkonjić Grad. Razgovarali smo i o očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, to je sporazum od istorijskog značaja jer je to sporazum u kojem su svi gubili, a svi i pomalo dobili i to je jedini način bio da se očuva mir. Mi ćemo slediti ono što srpski narod u BiH odluči. Dakle, pristaćemo na ono što dogovore sva tri naroda - rekao je predsednik Vučić.

Foto: printscreen

Dodik se zahvalio Vučiću na svemu što je učinio za srpski narod u Republici Srpskoj.

- Razgovarali smo o izgradnji puteva, vrtića, infrastrukture, ali i o očuvanju Dejtonskog sporazuma. Za nas je Srbija garant očuvanja tog sporazuma. Arogancijom i silom Međunarodne zajednice više puta pokušane su intervencije i kršenja ovog sporazuma. Pokušavali su da ga revidiraju. Republika Srpska sigurno neće ostati u sastavu BiH ako bude revidiranja ovog sporazuma. Ja im poručujem: Bilo kakvi razgovori o pokušaju menjanja ovog sporazuma znači smrtnu presudu za Bosnu i Hercegovinu. Predsednik je to prećutao, a ja sam želeo da vam to kažem - naglasio je Dodik i dodao:

- Kod nas očekuju da muslimanski narod odjednom sebe preimenuje u Bošnjake, a mi da ostanemo nekakvi bosanski Srbi. Pokušavaju da se sakriju iza neke velike sile i navodnog međunarodnog prava. Može da priča ko šta hoće, da smo mi navodno loši momci, mi samo hoćemo naša prava. Mi poštujemo Ustav. Mi se mučimo i mrcvarimo unutar BiH, a nije trebalo te 1995. godine da ostanemo unutar te države - rekao je srpski član Predsedništva BiH.

 

 

Predsednik Srbije ponovio je značaj konsenzusa u Bosni i Hercegovini.

- Nisam ja tu da tumačim interese Hrvatske i drugih zemalja, ali ako mogu da primetim, revidiranje Dejtonskog sporazuma nije u interesu hrvatskog naroda. Jednako, čak i više mislim da je u njihovom interesu Dejton ovakav kakav je, nego u našem. Što se Srba tiče, naš interes je opstanak Dejtona, želimo njegovo poštovanje, a svako rušenje tog sporazuma, moraju da podrže Srbi. Bez Srba nije moguća bilo kakva izmena. Ja ću ovo ponavljati uvek i na svakom mestu. Niko u Međunarodnoj zajednici ne može da mi odgovori kako to Srbi u Crnoj Gori nemaju prava na jezik i crkvu. A kako neka prava imaju Albanci na Kosovu i Metohiji, a Srbi nikakva?! Kada je u pitanju izbor novog hrvatskog ambasadora u Beogradu, mi ćemo raditi na poboljšanju odnosa sa Hrvatskom i verujem da ćemo dobro sarađivati sa gospodinom Biščevićem - podvukao je Vučić.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Upravo je počeo sastanak predsednika Vučića i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) дана 17. Јан 2020. у 3:17 PST


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbin

pre 4 godine

Daj BOZE, da vec jednom postanemo slobodan narod da zivimo u zajednickoj drazavi. Bosna i Herzegovina je umrla onog dana kad je poceo rat. Sve se umetno odrzava, treba narod da se izjasni i da vec jednom izadjemo iz tog zla zvanom Bosna i Hercegovina koja je davno umrla. Nece je ni Hrvati i oni trpe jer ih teraju ali dokle pitam se. Ratovali smo a sad bi oni koji su poceli rat da zivimo ponovo zajedno ali u drzavi gde nema niko nikakva prava samo takozvani bosnjaci.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija