• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DAKIĆ

20.01.2020

23:00

ŠUTO I ROGATO! HAOS U SZS DS traži: Ili izbacite Boška ili mi odosmo! NOVA ŽESTOKA SVAĐA U ĐILASOVSKOJ OPOZICIJI

Politika

ŠUTO I ROGATO! HAOS U SZS DS traži: Ili izbacite Boška ili mi odosmo! NOVA ŽESTOKA SVAĐA U ĐILASOVSKOJ OPOZICIJI

Podeli vest

Boško Obradović izvređao osnivača DS Dragoljuba Mićunovića, optužio ga da je jahao popove i bio mučitelj na Golom otoku, a da sada šuruje sa Vučićem!?! Demokrate traže hitno izbacivanje Obradovića i prete izlaskom iz SZS

Boško Obradović, najverniji saveznik Draga Đilasa, brutalno je juče izvređao osnivača i funkcionera Demokratske stranke Dragoljuba Mićunovića jer se javno usprotivio bojkotu izbora!

Obradović je Mićunovića nazvao 'jahačem popova' i mučiteljem sa Golog otoka, koji sada tajno šuruje sa Aleksandrom Vučićem. Zbog ovih uvreda najviši funkcioneri DS zatražili su hitno izbacivanje Obradovića iz SZS i zapretili da će u suprotnom DS izaći iz te koalicije!

Kap prelila čašu

Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz SZS ili da DS odmah napusti isti
Balša Božović, poslanik DS

Svađa oko bojkota

Povod za najnoviji sukob u SZS bila je Mićunovićeva kritika ideje o bojkotu narednih izbora.

- Bojkot ostaje besmislen od početka do kraja. On je pasivan i ima opasnu crtu. Ako ne učestvujete na izborima, vi ste van legalnih institucija, gde je ključan parlament. Ostaje i ono pitanje šta posle bojkota... - rekao je Mićunović u intervjuu za 'Blic', što je Obradović jedva dočekao da se obruši na bivšeg predsednika DS.

'Da li je moguće: od komuniste, 'jahanja popova' i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem? Najbolje da konačno sam izađe na izbore da vidimo koliku to podršku ima?!', napisao je Obradović na Tviteru.

Foto: Tanjug

Na ovo je odmah reagovao poslanik DS Balša Božović, poručivši da demokrate više ne smeju biti u istoj političkoj organizaciji sa Dverima i zatražio hitnu reakciju stranke.

- Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz SZS ili da Demokratska stranka odmah napusti isti! Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj - kategoričan je Božović, koga je podržala i poslanica DS Aleksandra Jerkov.

Vučkovićeva: Ostanak DS pod znakom pitanja

Foto: Tanjug

Poslanica DS Nataša Vučković kaže da bi trebalo da usledi reakcija Glavnog odbora i Predsedništva stranke.
- Izjava Boška Obradovića dokazuje da DS i Obradović nemaju šta da rade zajedno u politici i dalje delovanje DS u SZS se pokazuje kao više nego upitno. Kakvu vrstu političke borbe DS može da vodi sa Obradoviću sličnim ljudima. Očekujem da će pritisak iz reda članstva i GO DS biti takav da će Predsedništvo morati da ima oštru političku reakciju - naglašava Vučkovićeva.

'O čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kad se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji podržava one koji su služili Hitleru. Možda je bolje sa Mišom Vacićem i ostalim firerima da se udružiš, nekako više priliči', poručila je Jerkovljeva.

Lider DS Zoran Lutovac, na drugoj strani, prilično 'mlako' je reagovao na Obradovićeve uvrede, ali je zato kritikovao demokrate zbog svojih istupa!?!

- Najoštrije osuđujem neprimeren nivo komunikacije Boška Obradovića. To nije u skladu sa ciljem zbog kog smo formirali Savez: normalizacija Srbije. Vređanjem Mićunovića uvredili ste sve demokrate. Molim sve u opoziciji da prestanemo da se bavimo jedni drugima i da se okrenemo borbi protiv autokratije - naglasio je Lutovac, pojasnivši da se ova kritika odnosi i na njegove stranačke saborce. Dragan Đilas se nije oglašavao.

DS neće napustiti Đilasa

Komentarišući novi sukob u SZS, analitičar Nebojša Krstić ocenjuje da ne treba očekivati izlazak DS iz SZS.

- Skandal sa vulgarnim vređanjem profesora Mićunovića od strane Obradovića završiće se uz par protestnih tvitova pojedinaca iz DS, ali će taj sramni i protivpravni savez opstati kao dokaz da DS danas vode nikogovići, licemeri i kukavice koje zaslužuju sve ono što im se dešava poslednjih godina - zaključuje Krstić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vuki

pre 4 godine

Aha, kako da ne. Izašli bi oni da ih Djilas ne drži za testise. Djilas stisne, oni zaćute.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija