• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.01.2020

09:53

ĐURIĆ: Moguće obnavljanje avio linije između Beograda i Prištine, ali tek kad...

Politika

ĐURIĆ: Moguće obnavljanje avio linije između Beograda i Prištine, ali tek kad...

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić očekuje da će danas u Berlinu biti potpisano pismo o namerama između Ministarstva privrede Srbije i kompanije Lufthanza, koje bi omogućilo da se nakon 20 godina ponovo uspostavi avio linija između Beograda i Prištine

 

Ðurić je za RTS kazao da bi ta linija mogla da zaživi nakon ukidanja taksi na robu iz centralne Srbije i nastavka dijaloga, za šta je, takođe, preduslov da, kako kaže, anticivilizacijske takse budu ukinute.

Potpisivanje pisma o namerama predstavljalo bi prvi simboličan korak u pravcu obnavljanja avio-linije između Beograda i Prištine posle 20 godina, kazao je Ðurić.

- Time bismo, osim 12 autobusa koji redovno povezuju Beograd i Prištinu, u budućnosti mogli da dobijemo i avio liniju, što bi glavni grad naše južne pokrajine učinilo bliže Beogradu - kazao je Ðurić.

Direktor vladine Kancelarije dodaje da će vlasti u Beogradu o toj nameri zvanično obavestiti i Unmik i Kfor koji su, podseća, po Rezoluciji 1244 i Vojno-tehničkom sporazumu zaduženi za kontrolu i koordinaciju u ime Srbije u vazdušnom prostoru Srbije na KiM.

- Ova linija bi mogla da zaživi onog trenutka kada budu ukinute takse i kada dijalog bude nastavljen - kazao je Ðurić i dodao da očekuje dobre vesti o tome danas iz Berlina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 4 godine

bilo bi vam bolje da obnovite presednika opstine i sve u opstini gracanica ,dok vam neodu i ovo malo srba u opstini gracanica .....

Lane

pre 4 godine

‪Svaki se dogovor može postići ali prvo osloboditi nesmetani protok robe, tj.ukinuti takse. ‬

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija