• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnik.rs

20.01.2020

11:36

SRBIJA KUPILA ŠEST MOĆNIH "PANCIRA S1"! Do kraja ove godine SRPSKO NEBO BIĆE JOŠ BEZBEDNIJE!

Politika

SRBIJA KUPILA ŠEST MOĆNIH "PANCIRA S1"! Do kraja ove godine SRPSKO NEBO BIĆE JOŠ BEZBEDNIJE!

Podeli vest

Rusija i Srbija zaključile su ugovor o nabavci jedne baterije sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1", realizacija je već započela, izjavio je za Sputnjik izvor iz oblasti vojno-tehničke saradnje

 

Jednu bateriju čini šest sistema "Pancir S1".

"Sporazum za jednu bateriji zaključen je prošle godine. Počela je njegova realizacija koja će se završiti 2020. godine", precizirao je sagovornik agencije. 

Izvor je dodao da će prve isporuke sistema biti krajem februara „shodno uslovima ugovora“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je krajem oktobra prošle godine na vojnim vežbama "Slovenski štit" već govorio o nabavci, ali se tada radilo samo o jednom sistemu "Pancir S". Osim toga, Vučić je naglasio želju Srbije da stavi u službu sistem za protivvazdušnu odbranu dugog dometa S-400.

Srbija je najveći uvoznik ruskog naoružanja i vojne tehnike u Evropi. Ranije je od Rusije kupila sedam helikoptera Mi-17 i Mi-35, a takođe je na poklon dobila šest lovaca MiG-29 i deset oklopnih transportera BRDM-2MS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mile lala

pre 4 godine

Добро је ово. Али ....? С400 је смрт за НАТОфашисте и САДисте. Они немају му.а да стану лице у лице пред Српског војника, већ са 12000 метара висине и 30 км даљине гађају цивиле. Зато треба да имамо мач који руши те наказе са светог Српског неба.

TT

pre 4 godine

Jedna baterija, tri helikoptera, cetiri helikoptera 30 tenkova itd.. Oruzije se u ovoj smesnoj kolicini kupuje za paradu, a ne za ono za sta bi trebalo da sluzi .. -.-

Vujke

pre 4 godine

Lepo, lepo, sqmo me zanima sto pancir, kad je Tunguska-M. bolja, naime gusenicar, a pancir ie na kamionu, pa kad se zaglavi u blatu, jao majko...

Jocika

pre 4 godine

Migovi 29 nisu dobijeni kao poklon, sam Predsednik je rekao da su dobijeni na osnovu kupovine SRJ ali nisu bili isporuceni tada

Max

pre 4 godine

A šta je sa onih 30 tenkova T72B, kad to stiže?

Lane

pre 4 godine

‪Uvek treba ulagati u odbrambenu moć svoje države ! ‬

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija