• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

21.01.2020

07:16

VUČIĆ DANAS NA DVA PANELA U DAVOSU! Predsednik Srbije će imati i brojne bilateralne susrete

Politika

VUČIĆ DANAS NA DVA PANELA U DAVOSU! Predsednik Srbije će imati i brojne bilateralne susrete

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu učestvovati na dva važna skupa i imaće niz bilateralnih susreta

Predsednik Srbije, koji je sinoć prisustvovao otvaranju Foruma, najpre učestvuje na panelu "Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana", a potom na radnom ručku na temu "Generisanje rasta za Centralnu i Istočnu Evropu".

Kako je najavio, on će na oba skupa govoriti o tome kako vidi budućnost, o "malom Šengenu", ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima.

Vučić će prisustvovati i obraćanju predsednika SAD Donalda Trampa učesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem.

Vučić je uoči otvaranja Ekonomskog foruma da je za Srbiju veoma važno da bude u Davosu.

- Važno je da budemo dobro predstavljeni - rekao je predsednik i podsetio da je ovo šesta godina da se naša zemlja predstavlja na najevećem ekonomskom forumu u svetu.

Vučić je naveo i da je to veoma značajno za poboljšanje pozicije Srbije, uz razgovore sa privrednicima, koje je pozvao da investiraju u našu zemlju.

- Sada imamo priliku da govorimo o investicionom ambijentu i da pozovemo ljude da nastave da investiraju u Srbiji - rekao je Vučić.

Već prvog dana boravka u Davosu Vučić je imao razgovore sa brojnim zvaničnicima, među kojima su šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Svetskog ekonomskog foruma Berge Brende, kao i sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom.

Inače, glavne teme ovogodišnjeg skupa su klimatske promene i akcije, a jedna od najvažnijih sesija je "Sprečavanje klimatske apokalipse".

Na skupu koji će trajati do 24. januara učestvovaće neke od najvećih svetskih kompanija, a organizatori Foruma će od svih zatražiti da se obavežu na dostizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lane

pre 4 godine

Za Srbiju je vazno da ima sto više bilateralnih susreta jer time jača svoju poziciju u svetu .

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija