• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.01.2020

12:53

NEMA MESTA PANICI! Lončar: Zbog koronavirusa u Kini pojačali smo nadzor i kontrolu na graničnim prelazima!

Politika

NEMA MESTA PANICI! Lončar: Zbog koronavirusa u Kini pojačali smo nadzor i kontrolu na graničnim prelazima!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da u Srbiji nema mesta za paniku nakon što se u Kini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje, ali da će kontrola na našim graničnim prelazima biti pojačana

 

Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja sve vreme na vezi sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, ali da od te organizacije još nisu stigle nikakve bitnije preporuke, poput zabrane putovanja.

Ipak, ministar je apelovao na sve koji žive u Srbiji da u ovom periodu, bez preke potrebe, ne idu u područja gde se pojavio koronavirus čiji su, ukazao je, simptomi povišena temperatura, malaksalost i otežano disanje.

- Pošto već znamo da taj virus postoji, moraćemo posebno da obratimo pažnju jer ne želimo da nas iznenadi, da dođemo u situaciju da nismo preduzeli mere koje možemo da preduzmemo, a ono što možemo da uradimo to je da apelujemo na sve građane koji žive u Srbiji da u ovom periodu, bez preke potrebe, ne idu u područja gde se pojavio virus - rekao je Lončar.

Ako su već otišli ili se vraćaju iz tih područja u Srbiju, a imaju bilo kakve simpotome, ministar je skrenuo pažnju da se na vreme jave lekaru i istakao da će kontrola na našim graničnim prelazima biti pooštrena.

- Za sada, za našu zemlju nema mesta za paniku, ali to ne znači da treba da se opustimo. Mi ćemo, i dok ne stignu zvanične preporuke Svetske zdravstvene organzacije, pojačati nadzor i kontrolu na graničnim prelazima - rekao je Lončar.

Inače, Svetska zdravstvena organizacija održace u sredu sastanak strucnog odbora za hitne slučajeve zbog epidemija koronavirusa u Kini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija