• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

23.01.2020

07:39

VUČIĆ U JERUSALIMU na 5. svetskom forumu "Sećanje na Holokaust"

Politika

VUČIĆ U JERUSALIMU na 5. svetskom forumu "Sećanje na Holokaust"

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Jerusalimu povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu - "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma", na kojem učestvuju i brojni svetski zvaničnici

Vučić će prisustvovati i ceremoniji obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, koja će biti održana u Memorijalnom centru "Jad Vašem".

Tokom boravka u Jerusalimu, Vučić će danas imati sastanak sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, a planiran je susret i sa predsednikom Moldavije Igorom Dodonom.

Vučić je u Jerusalim stigao juče popodne, na poziv predsednika Rivlina.

- Danas smo u Jerusalimu gde obeležavamo 75 godina od oslobođenja logora Aušvic - Birkenau. Srbija je, iako zauzeta borbom za oslobođenje od okupatora, 27. decembra 1917. godine prva u svetu, javno podržala formiranje države jevrejskog naroda. Srpski narod je delio sudbinu sa jevrejskim narodom tokom II svetskog rata i sve vreme vodio žestoku borbu protiv fašista i njihovih pomagača - napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".



Više od 40 lidera okupilo se u Jerusalimu povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust i 75 godina od kako je Crvena armija oslobodila Aušvic, logor smrti u kojem su nacisti ubili oko 1,3 miliona ljudi, među kojima više od milion Jevreja.

- Posebna je čast što ću, uz četvoricu ili petoricu šefova država i monarha, biti jedan od onih koje će predsednik Izraela Ruven Rivlin primiti u zvaničnu audijenciju posle velikog događaja u četvrtak - rekao je juče Vučić i dodao da će u Izraelu biti "ceo svet", oko 40 lidera iz Evrope i sveta.

Vučić je sinoć prisustvovao večeri koju je za svetske lidere organizovao izraelski predsednik Ruven Rivlin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija