• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.01.2020

20:53

SA GRENELOM MOGU DA PRIČAM O SVEMU, ALI... Vučić pred sastanak sa specijalnim izaslanikom SAD odlučan: STAV SRBIJE JE JASAN!

Politika

SA GRENELOM MOGU DA PRIČAM O SVEMU, ALI... Vučić pred sastanak sa specijalnim izaslanikom SAD odlučan: STAV SRBIJE JE JASAN!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da sutra razgovara o svemu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom, ali da je stav Srbije poznat

Upitan da komentariše Grenelovu izjavu da Priština mora da ukine takse, a da će od Beograda tražiti da zaustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, Vučić je rekao da do sada nije dobio taj predlog Grenela.

- Sutra sam spreman da razgovaram o svemu, ali čini mi se da iz ovih mojih reči možete da razumete kakav je stav Srbije - rekao je Vučić novinarima na kraju posete Jerusalimu.

On je dodao da je naš stav više nego korektan i da Srbija ima više mogućnosti da utiče na neke zemlje nego što ih imaju Albanci.

Vučić, koji će se sutra sastati sa Grenelom u Beogradu, rekao je da onaj ko upravlja zemljom mora da vodi računa o njenim ekonomskim interesima i naglasio da smo izgubili stotione miliona evra zbog taksi koje su Srbiji uvedene.

TRAMPU SE ŽURI DA RAZMRSI KOSOVSKI ČVOR, BEOGRAD DA PRESTANE SA LOBIRANJEM! Grenel stigao u našu prestonicu i odmah krenuo sa pritiscima!

 



Vučić je rekao daneko ko uvodi takse rušeći CEFTA sporazum i suprostavljajući se osnovnim normama civilizovanog društva ne može da postavlja uslove.

On je, međutim, istakao da je mnogo ranije, pošto je Beograd bio kritikovan zbog kampanje za povlačenje priznanja, govorio svetskim liderima da možemo da se dogovorimo, ali da smo prema broju zemalja koje priznaju odnosno ne priznaju Kosovo, negde "pola pola".

Kako je primetio, teritorijalno i po broju stanovnika mnogo veći deo čovečanstva nije priznao KiM.

- Ali ne mogu oni da nastave kampanju za priznavanje Kosova, za promociju, kako kažu, državnosti, a da mi budemo neko ko će da kaže, izvinite, nećemo da vas ometamo u tome. Pa, vi ometate našu državnost - naglasio je Vučić.

Foto: printscreen youtube



Vučić je primetio da bi za Prištinu bila uvreda kada bi obe strane bile spremne na kompromis, odnosno da nema novih priznanja Kosova i povlačenja priznanja.

- Stvarno mislite da je to za vas uvreda, a nije uvreda za nas kada nam neko predlaže nešto drugačije? - upitao je Vučić.

Vučić je istakao da će Srbiji, i kada bi sutra takse bile ukinute, biti potrebne godine da se vrati na to tržište i da u potpunosti zauzme onaj deo tržišta koji je nekada imala, uz ogromno vreme i dobit koje su izgubljene.

- Naš cilj je da se to dogodi što pre - podvukao je Vučić.

On je naveo da je Beograd otvoren za robu, usluge i sve drugo što može da ponudi Priština, kao i Skoplje, Podgorica, Sarajevo i Banjaluka... , ali da ljudi moraju da razumeju da se na osnovu nečega što je protivpravno učinjeno, ne može reći - "sad mi zahtevamo još nešto".

- Možemo da razgovaramo o dobroj volji, ali onda morate da razumete da i druga strana mora da pokaže dobru volju - rekao je Vučić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Srbo Brodarac

pre 4 godine

Posle zakasnjenja od godinu dana Srbija moze da pristane samo na V Srbiju.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Да појаснимо мало: Ко је дао мандат мистер Гренелу... ? Савез безбедности УН или - САД-е....? Ако долази са препоруком Генералног Секретара УН онда проблема не би требало да буде, пошто је Резолуција 1244 још увек на снази и актуелна је у свом облику. Србија признаје Резолуцију 1244. Ако нема овлашћења Савета Безбедности УН а долази као учесник у преговорима онда нам Председник САД-е Донал Трамп формално каже: „ Ваша територија звана Косово и Метохија, налази се под : ОКУПАЦИЈОМ ВОЈНИКА САД-е, и ја Вам са пуно одговорности шаљем свог окупационог преговарача – да бисмо се договорили о даљим корацима и потписивању капитулације државе Србије на делу уставне територије...! То значи управо то... Да Председник САД-е Доналд Трамп именовањем СВОГ ЛИЧНОГ ИЗАСЛАНИКА сматра Косово окупираном територијом од стране САД-е. Да не мисли тако: тражио би верификацију мандата од Генералног Секретара Уједињених Нација – за мистер Гренела...!

Stršljen

pre 4 godine

Sem o podeli ili poklonu Kosova i Metohije. Pa nek ameri daju deo Kalifornije šiptarima koji će to rado prihvatiti a ne da daju našu zemlju. To je granica koju poštuje 99% Srba.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija