• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. BABIĆ - D. KLJAJIĆ

27.01.2020

19:22

EVO DOKAZA! RASKRINKANA STRAŠNA LAŽ "JUNAJTED MEDIJE"  TV N1 JE ZABRANIO SAM SEBE!

Politika

EVO DOKAZA! RASKRINKANA STRAŠNA LAŽ "JUNAJTED MEDIJE" TV N1 JE ZABRANIO SAM SEBE!

Podeli vest

Firma tajkuna Dragana Šolaka, koja je vlasnik TV N1, još 17. januara zabranila "Telekomu" da emituje tu televiziju i sve ostale njihove kanale * Sada besramno lažu i vode kampanju kojom tvrde da ih je, navodno, zabranila država!?!

Medijski tajkun Dragan Šolak i njegova "Junajted grupa" potpuno su raskrinkani u velikoj laži kojom su pokušali da optuže državu Srbiju za tobožnju cenzuru medija!

Šolakova "Junajted grupa", u čijem sastavu posluje i SBB, ultimativno je i pod pretnjom podnošenja krivičnih prijava još 17. januara naredila "Telekomu Srbija" da iz ponude svog kablovskog operatera "Supernove" momentalno isključi svih 17 kanala u vlasništvu "Junajted medije" (TV N1, svi kanali Sport kluba, Grand TV, Pikabu, Sinemanija...). Kada je "Telekom" to učinio, lažovi sa TV N1 pokrenuli su stravičnu kampanju, tvrdeći da je vlast zabranila emitovanje te televizije kako bi se se ugušilo objektivno novinarstvo u Srbiji!?!

Foto: ilustracija/Tanjug

Crno na belo

U dopisu koji je "Telekomu" 17. januara iz Ciriha poslao zastupnik "Junajted grupe", član borda direktora Tomaž Jeločnik doslovce stoji:

Sve je to zbog propalih protesta

Tajkuni Đilas i Šolak pokušavaju da lažima oko N1 daju vetar u leđa propalim protestima i samoubilačkom bojkotu izbora
Ivana Vučićević, Studio B

"Pod pretnjom materijalne i krivične odgovornosti, ugasite kanale SK 1, SK 2, SK 3, SK 4, SK 5, SK 6, SK 1 HD, SK 2 HD, SK 3 HD, SK Gold klub, SK Gold klub HD, F&H, N1, N1 HD, Balum, Pikabu, Sinemanija, Grand 1 i Grand 2 danas do 23.59 časova jer nemate pravo na njihovu distribuciju".

Taj dopis juče su novinarima na konferenciji za medije pokazali generalni direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk i njegov najbliži saradnik Vladimir Lučić. Ipak, ovaj više nego konkretan dokaz da je TV N1 zapravo zabranio sam sebe nije nimalo zasmetao Šolaku i njegovoj medijskoj mašineriji da nastave licemernu kampanju "Da se vidi N1".

O kakvim jeftinim lažima i zamenama teza je ovde zapravo reč najbolje je juče ilustrovao direktor "Telekoma" Predrag Ćulibrk.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Lučić: Nije suština u TV N1,
nego u sportskim kanalima

Koordinator za multimediju "Telekoma" Vladimir Lučić naglasio je da je potpuno jasno da je čitava ideja druge strane bila da se "Telekomu" ugasi Sport klub i da se tako oslabi pozicija konkurencije na tržištu.
- Čitava borba svih ovih deset godina jeste u vezi sa sportskim kanalima. Mi imamo Arenu, a oni Sport klub i to su dve najveće vrednosti, ti kanali... TV N1 se samo koristi za pritisak - naveo je Lučić.

- "Junajted medija" nam je 17. januara uveče uputila ultimativni zahtev, jasan i nedvosmislen, u kome pod krivičnom i materijalnom odgovornošću traži da se isključi 17 kanala "Junajted medije". Prvo pismo za isključenje kanala dobili smo oko 21 čas. Na našu molbu da nastavimo pregovore, stiglo je drugo pismo u 22.31, u kome su nam zapretili da ćemo biti tuženi za pirateriju. Posle toga morali smo da isključimo njihove kanale - rekao je Ćulibrk, i naglasio da "Telekom" apsolutno nije zabranio nikoga, već da je vlasnik TV N1 i drugih kanala sam zabranio njihovo reemitovanje.

- U takvim uslovima nismo imali izbora i odluka o isključivanju kanala nije bila na "Supernovi", već jasno na predstavnicima "Junajted medije". Ovim pismima prethodilo je nekoliko nedelja pregovora, a mi smo čak prihvatili i veće cene i nepovoljniji ugovor na tri godine jer smo smatrali da je u interesu građana da imaju te kanale. Potpuna je zamena teza da nismo hteli da prihvatimo ugovor, to nije istina. Ugovor nije potpisan jer su iz "Junajted medije" insistirali da u ugovor uđu i pojedine nezakonite odredbe, poput one o podeli teritorija, kojom bi se ograničio rast i razvoj "Supernove". Mi na to nismo mogli da pristanemo, baš kao ni na ugovorne penale koji bi na našu štetu išli i do 20 miliona evra, a koji nikada pre nisu postojali u našim ugovornim odnosima - objasnio je Ćulibrk, i poručio da je, uprkos svemu, spreman da već danas nastavi pregovore s predstavnicima "Junajted medije".

Odgovarajući na pitanje novinarke N1 Žakline Tatalović da li će odgovoriti na ponudu koju su dobili samo za reemitovanje N1, Ćulibrk je rekao da takva ponuda uopšte ne postoji.

- Pitanja koja upućujete nama treba da uputite vašim vlasnicima i pitate ih zašto nisu spremni da potpišu ugovor koji bi bio u zakonskim okvirima. Time biste rešili ovu agoniju. Uostalom, N1 je tek 31. televizija po gledanosti u našem sistemu. Mi se ne bavimo politikom, a nadam se da to ne čini ni druga strana u pregovorima - primetio je on.

Zloupotreba naroda

Komentarišući sve to, direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević ističe da papiri koje su javnosti pokazali čelnici "Telekoma" jasno pokazuju koliki su lažovi i Šolak i Đilas.

Ko se bavi politikom...

Mi se ne bavimo politikom, a nadam se da to ne čini ni druga strana u pregovorima
Predrag Ćulibrk, "Telekom"

- Tajkuni Đilas i Šolak pokušavaju da lažima oko sprečavanja emitovanja N1 daju vetar u leđa propalim protestima i samoubilačkom bojkotu izbora. Pritiskom na "Telekom" u osetljivoj političkoj situaciji oni žele da nateraju državu da se uplaši, popusti i da Šolaku i Đilasu omogući nove profite pod uslovima koji oni zahtevaju, ne hajući za zakone zemlje u kojoj žive - naglašava Vučićevićeva, dodajući da je sigurna da država neće popustiti pred kriminalnim ucenama.

- Dva tajkuna, dva politička i poslovna licemera sami sebe gase, a onda kukaju kako su obespravljeni. Oni hoće da celoj državi, da svima nama prodaju ciglu - podvlači Vučićevićeva.

Analitičar Saša Borojević podseća da je TV N1 privatna televizija koja ne plaća porez u Srbiji, ali je i pod pokroviteljstvom CNN.

- Podsećam da je TV N1 televizija na kojoj se promoviše "Oluja" kao oslobodilačka, na kojoj gostuje Mesić, koja priznaje Kosovo kao državu, gde se sa prezirom i ponižavanjem priča o srpskoj tradiciji - zaključuje Borojević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija