• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

29.01.2020

20:28

SVETI PETAR MOLI BOGA DA NAM POMOGNE: Ovaj vic su Srbi pričali tokom izgnanstva na Krfu! SVAKA SLIČNOST SA AKTUELNIM DOGAĐAJIMA JE SASVIM NAMERNA - MISLITE O TOME!

Politika

SVETI PETAR MOLI BOGA DA NAM POMOGNE: Ovaj vic su Srbi pričali tokom izgnanstva na Krfu! SVAKA SLIČNOST SA AKTUELNIM DOGAĐAJIMA JE SASVIM NAMERNA - MISLITE O TOME!

Podeli vest

Nakon strašne Albanske golgote i izgnanstva naše vlade, vojske i naroda na Krf tokom Prvog svetskog rata na ovom ostrvu se formirala čitava jedna "mala Srbija".

Pravile su se škole, štampale se novine, otvarale bolnice... Slavili su se Uskrs, Božić i krsne slave, bilo je krštenja i venčanja.

Snagu i nepresušnu nadu u pobedu naših vojnika zabeležili su bezbrojni novinari, putopisci, ali i saveznički vojnici koji su se susretali sa Srbima tokom Velikog rata.
Jedan od najinteresantnijih zapisa ostavio je general Pijeron de Mondezir, komandant savezničke misije na Krfu.

E, SAD JE GOTOV! AMERI KRENULI NA MILA, RAZLOG JE SPC! Đukanović je pretvorio Crnu Goru u MAFIJAŠKU zemlju, ubija 30 godina, VREME JE DA SE ZAUSTAVI!

On je zabeležio vic koji su srpski vojnici tih dana pričali, a u kojem je najbolje oslikana sva vera i nada u konačnu pobedu, ali i sposobnost da se podnesu i najveće žrtve i da se i posle toga nasmeje čak i na sopstveni račun. Evo tog vica:

Gospod Bog oseti jednoga dana potrebu da se odmori, i reče Svetom Petru da naredi mir i tišinu na zemlji. On je već počeo da svlači obuću leve noge, kad se začu larma.

"Šta je to?" upita Gospod.
"To su Srbi" odgovori Sveti Petar.
"Šta hoće?"
"Oni su u ratu sa Turcima"
"Ko je u pravu?"
"Pa Srbi, Gospode. Uostalom, vi dobro znate da su Turci nevernici"
"Dobro. Zaštiti Srbe i neka me ostave na miru"
Srbi su potukli Turke... Bog postiže da se potpuno izuje. Začu se nova larma.
"Šta je?"
"Srbi, Gospode"
"Opet! Pa šta hoće?"
"U ratu su sa Bugarima"
"Pa, Bugari nisu bezvernici. Ko je u pravu?"
"Srbi, Gospode. Bugari hoće da im uzmu Makedoniju koju su oni krvlju osvojili"
"Dobro. Zaštiti Srbe, ali neka me jedanput ostave na miru"
Srbi su potukli Bugare i Bog se skoro potpuno svukao, kad se začu još žešća larma nego li pre.
"Šta je? Kazuj brzo, Sveti Petre, jer mi se mnogo spava"
"Gospode, opet Srbi. U ratu su s Austrijancima, Nemcima, Bugarima i Turcima. Ali, Srbi su u pravu"
"To je mogućno, ali naposletku mnogo me gnjave! Pošalji ih do đavola za sada, pa ćeš mi o tome govoriti kad se budem probudio"

Ovo je samo još jedan dokaz da život, koliko god teški uslovi bili, uvek nastavlja dalje, piše Istorijski zabavnik.

ŠIPTARI U RASULU, KURTIJU VREME ISTIČE! ISTIČE VREME I LAŽNOJ DRŽAVI, ukapirali su to i Tači i Haradinaj i Aljbin, ali se "PRAVE TOŠE"! SRBIJU NE MOGU POBEDITI!

Svaka sličnost sa aktuelnim događajima je sasvim namerna - mislite o tome!  

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

МИ СРБИ, нисмо никад били у рату са људима... - него са АНТИХРИСТИМА и Сотонским слугама...!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija