• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ TanjugNEMA PARADIRANJA, DAĆEMO

30.01.2020

18:49

BRNABIĆEVA OBJASNILA! NEMA PARADIRANJA, DOBIĆETE REZULTATE! Crna Gora nema podršku međunarodnih sila!

Politika

BRNABIĆEVA OBJASNILA! NEMA PARADIRANJA, DOBIĆETE REZULTATE! Crna Gora nema podršku međunarodnih sila!

Podeli vest

Treba nam prava i pametna diplomatija, ona koje je mnogo više u kontaktima, nego paradiranje koje neće doneti rezultat, kazala je premijerka Ana Brnabić odgovarajući danas na pitanje poslanika Ðorđa Vukadinovića šta Vlada planira da uradi povodom situacije u Crnoj Gori nakon donošenja Zakona o slobodi veroispovesti.

Vukadinović je na sednici Skupštine Srbije, u delu kada članovi Vlade odgovaraju poslanicima na pitanja, kazao da je pre pet nedelja rečeno da se na tu situaciju neće reagovati oštro, već da će reakcija Srbije biti pametna i promišljena.

Navodeći da je prošlo pet nedelja, da je Srbija bila pametna i promišljena, Vukadinović je kazao da su ipak neke prilike propuštene, poput pisanja Savetu bezbednosti UN-a i upitao šta je postignuto i šta se dalje namerava.

Premijerka je navela da ne čuje nikakve predloge, konstruktivne kritike šta je trebalo uraditi i upitala kakav rezultat i šta bismo mogli da očekujemo od toga da zamolimo da se sazove sednica SB UN.

- Koji rezultat očekujemo od toga? Paradiranje radi paradiranja - nadam se da je to vreme u Srbiji prošlo, jer imate odgovornu vlast, odgovorne ljude, koji ne paradiraju, već nešto rade, paradiranje radi paradiranja nema nekog smisla- kazala je Brnabić.

DŽENAN KOLIĆ NE ODUSTAJE OD PODRŠKE SRBIMA, tvrdi da je mnogo muslimana u litijama sa braćom pravoslavcima! MORAMO ODBRANITI SVETINJE!

Premijerka smatra da je Srbija po tom pitanju mnogo dobila i dodala da to pokazuje i to što Zakon o verskim slobodama nije dobio podršku ni od jednog međunarodnog faktora.

- Uzdržaniji su nego da smo paradirali- kazala je Brnabić.

Istakla je da je Srbija naglasila da se ne slaže sa tim Zakonom, jer on ugrožava prava i interes srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve, ali i da je Crna Gora suverena država.

Takođe, kako je navela, Srbija ima pravo i obavezu da zaštiti srpski narod.

- U tom smislu, naše racionalno reagovanje je dovelo do toga da su međunarodne sile i faktori suzdržani prema tom zakonu- kazala je.

NAPETO! AMFILOHIJE PORUČIO CRNOGORSKOJ VLADI: Ako ne povučete sramni zakon, rušimo vas! IZ VLADE STIGAO ODGOVOR!

Premijerka je dodala da bi volela da čuje od poslanika predlog šta da se uradi, ali i da se dodatno pojasni šta se od koje mere očekuje.

- Vi ne znate ni šta bi rezultat značio, šta očekujemo i šta će biti posle toga, ne da li će biti rezultata, već šta je to što će pokazati da li smo napravili rezultat- obratila se Brnabic

Vukadinoviću reagujući na njegovu primedbu da se ne vidi da je Srbija išta postigla po tom pitanju i da je i to što međunarodna zajednica ne podržava taj Zakon rezultat borbe srpskog naroda i predstavnika SPC u Crnoj Gori.

Brnabić je primetila da s njihove logike suprotne i dodala:

- Mi radimo bez toga da mora da se vidi, ali ostvarujemo rezultat, a vi hoćete da se vidi da nešto radite, a nebitan je rezultat.

MILO, VALJDA TI JE SADA JASNO ŠTA NAROD MISLI! Litije za odbranu svetinja u Crnoj Gori! 15.000 Beranaca na nogama!

Istakla je da svi Srbi gde god da žive treba da znaju da se zvanična Srbija tim pitanjem aktivno bavi.

- Naš stav je da poštujemo suverenitet Crne Gore, da nam je stalo do najboljih mogućih odnosa sa tom zemljom, ali da ćemo štiti interese i prava našeg naroda i to pre svega kroz razgovore sa zvaničnicima- zaključila je Brnabić primetivši da to što Srbija vodi računa o interesu svog naroda u Crnoj Gori, ne mešajući se u suverenitet te zemlje, predstavlja različitu priču u odnosu na ono što je bilo do 2013. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija