• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.02.2020

11:53

VUČEVIĆ: Sve dok je srpske crkve biće i nas

Politika

VUČEVIĆ: Sve dok je srpske crkve biće i nas

Podeli vest

Srbi imaju jednu crkvu gde god da žive i dok je crkve i zvona biće i nas, poručio je potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

 

On je u intervjuu za Novosti rekao i da strašne poruke ovih nedelja stizu predsedniku Aleksandru Vučiću od crnogorskih vlastodržaca, a da narod jedino u njemu vidi zaštitnika.

- Verujem u njegovu mudrost i pragmatičnost i snažnu diplomatsku incijativu - rekao je Vučević govoreći o teškoj situaciji u kojoj su se poslednjih nedelja nasli SPC, njen identitet i hramovi u Crnoj Gori.

Upitan da prokomentariše spekulacije da bi mogao da bude novi premijer kaže da je od takvih spekulacija prestao "da se brani" i da je on vojnik partije koja će odrediti ko će biti premijer.

- Važno je šta kažu građani Srbije pa potom i stranka koja pobedi na izborima, a to će biti SNS - kaže Vučević.

On dodaje da je raspisivanje izbora i određivanje datuma u nadleznosti predsednika Srbije i da će sve biti sprovedeno u zakonskom roku.

Na pitanje kako ocenjuje kolebanje dela opozicije u vezi sa izlaskom na izbore, kaže da nije reč o kolebanju beć o strahu.

- Pojurili bi oni na izbore da su sigurni da će dobaciti do tri odsto. Ovako valjda su svesni da bi se obrukali pa foliraju neki bojkot da ublaze totalni debakl - smatra Vučević.

Kaže i da ne želi da se bavi "tim lopovima, kriminalcima narkomanima" koji tuku novinarke, vređaju politčke protivnike, prete Vučiću i članovima njegove porodice.

- To može samo ljudski šljam i drustveni talog. Sramota me sto se uopšte nazivaju političarima", dodaje on.

Upitan koji su po njemu najznačajniji potezi predsednika Vučića "u prvom poluvremenu" navodi da su to teške reforme i spasavanje Srbije od bankrota.

- To je bio rizičan potez i trebalo je biti maher pa iz te pozicije zabiti gol. Zato je predsednik Vučić poput Mesija. I kreator igre i vođa i golgeter - ocenjuje Vučević.

Kada je reč o poslu gradonačelnika i na koje je poteze najponosniji kaže da je dovoljno pogledati Novi Sad danas i pre osam godina i navodi fabrike, Žeželjev most, Naučno-tehnolski park, titulu Omladinske prestonice...


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Srpska PRAVOSLAVNA CRKVA, ponovo se bori protiv - FAŠIZMA...! I tako od svog postanka...Božija volja...

dragan

pre 4 godine

Samo ne čačkajte u crkvu. Sve čega ste se dohvatili, sve se osušilo i porpalo. Sada zadužujete, ali deca odlaze, neće biti ko da vraća vaše dugove. To što ne ode i ostane, sve će izvršitelji da isele i razjure.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija