• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2020

17:00

KENA ZABRINUT: Da li će DS uspeti da izađe iz začaranog kruga koalicije sa Samardžićem, Dverima i Mlađom Đorđevićem?

Politika

KENA ZABRINUT: Da li će DS uspeti da izađe iz začaranog kruga koalicije sa Samardžićem, Dverima i Mlađom Đorđevićem?

Podeli vest

Demokratska stranka obeležila je danas, pres konferencijom, 30 godina od obnavljanja rada, uz poruku da je vreme da počne da se ujedinjuje sa onima sa kojima deli ideologiju, ali, konkretno ujedinjenje sa SDS Borisa Tadića i Zajedno za Srbiju, mesecima najavljivano, nije bila tema, a poslanik demokrata Radoslav Milojičić Kena tvrdi da je prepreka tome predsednik stranke Zoran Lutovac

 

Milojičić napominje da ne može da kaže zašto nije došlo do ujedinjenja, jer nije u rukovodstvu stranke, ali smatra da je izuzetno teško objasniti građanima Srbije zašto ne postoji alterantiva SNS i zašto nije došlo do ujedinjenja sa SDS, ZZS, ali i sa Novom strankom Zorana Živkovića.

- Mislim da je time pokazana nesposobnost… da vi godinu dana ne možete da se ujedinite sa tri stranke koje to žele… Očigledno je da predsednik DS nije želeo to da sprovede, plašeći se za svoju poziciju - kaže Milojičić za Tanjug.

Drugi razlog, kako ističe, ne može da vidi, a misli da je to loše i za demokratiju i za DS i za sve pomenute partije.

Današnji jubilej, tri decenije rada, smatra velikim "i za Srbiju, i za DS", a stranka ga, kaže, obeležava u skladu sa sposobnostima predsednika, a veruje da će se to ipak dogoditi sa novim rukovodstvom, koje stranka, po Statutu, bira šest meseci posle parlamentarnih, predsedničkih i opštih izbora.

- Međutim, nije to najbitnije. Važnije je to da li će DS uspeti da izađe iz začaranog kruga koalicije sa antievropskim snagama, pre svega sa Slobodanom Samardžićem, Dverima, Mlađom Ðorđevićem… Tu nije mesto DS-u, koja se protiv njihovih vrednosti bori 30 godina - rekao je Milojičić.

Milojičić je ocenio i da su sva tri najvažnija aspekta u radu stranke – finansijski, politički i organizacioni - izuzetno loša.

Demokratska stranka koja se odlučila za bojkot, kaže Milojicić, u političkom smislu je na pogrešnoj strani, jer je u koaliciji sa antievropejcima.

U organizacionom smislu je loše stanje, jer ima 75 raspuštenih odbora, što ne sme da dozvoli, a u finansijskom smislu je, kaže, takođe loše, jer rukovodstvo, po njemu, nije smoglo snage da stranku finansijski oporavi.

- Mislim da sada bilo ko da vodi DS nema vremena da izađe na izbore. Mi imamo do izbora 2,5 meseca, a nemamo nijedan izborni štab formiran. Mislim da se tako ni bojkot ne sprovodi - ističe Milojičić.

Kampanja bojkota je, kaže, i inače izuzetno teška kampanja, iziskuje više energije i znanja nego kada se izlazi na izbore.

- Ne znam šta je cilj bojkota, a ako je cilj da se ne radi ništa, kao u prethodnih šest meseci, onda smo unapred izgubili - rekao je on.

Milojičić je svim demokratama, ali i građanima čestitao današnji datum, navodeći da je Demokratska stranka institucija koja se 30 godina bori za razvoj demokratije i slobodu medija, što je, po njegovoj oceni, građanima sadašnja vlast uskratila.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija