• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo online

09.02.2020

13:37

KONTROVERZNI ŠIPTARSKI TUŽILAC SULJ HODŽA ODLAZI U PENZIJU! Za njim ostaju mrlje - sporni sudski slučajevi u koje je bio umešan... (FOTO)

Politika

KONTROVERZNI ŠIPTARSKI TUŽILAC SULJ HODŽA ODLAZI U PENZIJU! Za njim ostaju mrlje - sporni sudski slučajevi u koje je bio umešan... (FOTO)

Podeli vest

Specijalni tužilac sa KiM Sulj Hodža odlazi u penziju, to je na Fejsbuk stranici objavio njegov saradnik policijski istražitelj Besim Smakoli, uz njihove zajedničke fotografije

- Želimo vam ugodan odlazak u penziju tužioče Suljo Hodža. Bila je čast i privilegija da smo radili zajedno sve ove godine. Puno sreće u životu - napisao je na svom Fejsbuk nalogu Smakoli.

Hodža odlazi u penziju u momentu kada trpi ozbiljne optužbe zbog nekih slučajeva koje je vodio, a posebno je u žižu javnosti došao posle otkrića da je švajcarska ekspertiza pokazala da postoje sumnje u okolnosti pod kojima je pre nekoliko godina nastupila smrt aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija u zatvoru. Sulj Hodža je u to vreme bio tužilac u Prizrenu, a ispostavilo se da njegov zaključak da se u slučaju Deharija radilo o samoubistvu nije bio tačan.

 

 

Tužilac Hodža je odbio da komentariše nalaze švajcarskih eksperata, uz obrazloženje da „nema slučaj pri ruci“.

- Nemam odgovor, jer sam već tri godine u Specijalnom tužilaštvu i bavim se drugim slučajevima. U stvari, bio sam glavni tužilac, ali nisam imao taj slučaj u ruci, neko drugi bio je tužilac u tom slučaju - kratko je rekao Hodža novinaru Gazete Blic.

TAČI SE UPLAŠIO DA ĆE MU TRAMP IZVUĆI UŠI ZBOG PRETNJI MERKELOVOJ I MAKRONU, PA MU SE "ULIZUJE"! Tako to izgleda, kad je jezik brži od pameti!

 

 

Mediji su izveštavali da porodica preminulog Astrita Deharija optužuje tužioca Hodžu i tvrdi da je odgovoran za ubistvo njihovog sina.

- Koristim ovu priliku kao roditelj da se zahvalim advokatu što je otkrio istinu u ovom slučaju. Zahvaljujem stručnjacima koji nisu bili izloženi političkom pritisku i koji su podneli izveštaj. Želeo bih da napomenem da je za slučaj Astrita Deharija, koji je ubijen u zatvoru u Prizrenu, pored Sulja Hodže zajedno sa njegovim saradnicima odgovorna i ministarka Durata Hodža - izjavio je otac preminulog mladića, Avni Dehari.

Tužilac Hodža se u medijima dovodi u vezu i sa podizanjem optužnica protiv Srba na severu KiM koji su prošle godine uhapšeni pod optužbom da su umešani u ubistvo Olivera Ivanovića. Optužnica je više puta menjana i dopunjavana, a po izjavama advokata u njoj se ne nalazi nijedan relevantan dokaz protiv optuženih Srba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija