• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.02.2020

10:47

POSLANIKE OČEKUJE VELIKA PROMENA! Gojković na TV Pink najavila: ZA OVAJ ZAKON SPREMNI SMO MI IZ SNS, DA VIDIMO KAKO ĆE DRUGI DA GA PRIHVATE! (VIDEO)

Politika

POSLANIKE OČEKUJE VELIKA PROMENA! Gojković na TV Pink najavila: ZA OVAJ ZAKON SPREMNI SMO MI IZ SNS, DA VIDIMO KAKO ĆE DRUGI DA GA PRIHVATE! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da bi uskoro pred poslanicima trebalo da se nađe Predlog zakona o poreklu imovine i dodala da će parlament, ako bude potrebno, raditi do izbora

- Mnogo posla je pred nama. Ako ima potrebe da se radi, naravno da ćemo raditi do izbora. Saziv parlamenta postoji sve dok se novi ne izabere - rekla je Gojković za TV Pink.

Ona je podsetila da izbori još nisu raspisani i da će se pred poslanicima uskoro naći "ozbiljan Predlog zakona o poreklu imovine", te da će to biti jedna od važnijih sednica Skupštine Srbije.

- Mi ćemo raditi. Evroposlanica Tanja Fajon i ostali evropski parlamentarci su se raspitivali o tome da li zakon dozvoljava da parlament radi do izbora. Verovatno su im u razgovorima poslanici rekli da za vreme predsedničke kampanje parlament nije imao sednice - navela je Gojković.

ZAPAMTITE MOJE REČI, OVO SE NEĆE MENJATI NAREDNIH 10 GODINA! Predsednik Vučić o smanjenju cenzusa: NI OD KOGA NEĆU DA TRAŽIM DA GLASA NI ZA ŠAPIĆA, ŠEŠELJA, ČEDU ILI GOCU ČOMIĆ! (VIDEO)

 



Kaže da je Zakon o poreklu imovine veoma važan, i da treba da se vidi ko je na koji način došao do velike imovine.

- Ja sam tu i svi iz SNS-a su tu, ali da vidimo da li su i drugi spremni da prihvate Zakon na delu - rekla je Gojković.

Bojkot propao, Đilas oteo DS Lutovcu

Gojkovićeva je izjavila da je bojkot izbora koga se, kako kaže, pojedinci još "drže kao slamičice spasa", potpuno propao jer svi koji se predstavljaju kao Savez za Srbiju neskriveno izlaze na lokalne izbore, osim Dragana Ðilasa za koga kaže i da je "kidnapovao" DS.

Ona je rekla da jedino Ðilas ne želi da izađe na izbore i da njega ne interesuje da bude u parlamentu već ga, dodaje, interesuje da zaradi i profitira materijalno.

- Da li Ðilas izlazi na izbore ili ne? Svi ti koji se predstavljaju kao SzS neskriveno izlaze na lokalne izbore. Šta ti bojkotuješ? Isti su izbori i na lokalu - rekla je Gojković.

Kako je rekla, zna se šta će Ðilas da radi posle bojkota, ali je pitanje šta da rade ljudi koji se 30 godina bave politikom i koji su stvarali te stranke.

- Šta će oni da rade? Četiri godine da budu na ulicama, da zakone predlažu na ulici - upitala je Gojković.

Gojković je navela da se smanjenjem izbornog cenzusa sa pet na tri odsto omogućava širina političkih ideja u parlamentu i onemogućava da neko pomisli da će ulica da zameni parlament.

Ocenila je da je bojkot "jedna ideja bez ideje šta da se radi posle bojkota" i navela da je sednica parlamenta na kojoj su usvojene izmene Zakona o izboru narodnih poslanika pokazala kako parlament treba da izgleda i da dijalog treba da se vrati u parlament.

Povodom navoda predsednika DS Zorana Lutovca da je indikativno što su poslanici vladajuće koalicije podržali predlog poslanice DS Gordane Čomić koja je prekinula bojkot sendice parlamenta i predložila pojedine izmene Zakona o narodnim poslaniciam, Gojković kaže da je Ðilas Lutovcu oteo stranku.

- Ne znam da li Lutovac to primetio - rekla je Gojković i navela da su mnogi članovi koji su stvarali stranku, među kojima su Dragoljub Mićunović i Gordana Čomić primetili da je stranku "kidnapovao" Ðilas.

Dodala je da Lutovac neće to sam sebi da prizna i pokušava da od sebe i ostatka DS napravi žrtvu Aleksandra Vučića.

- Vučić nema vremena da se bavi DS - poručila je Gojković.

Navela je da bi Lutovac vladajuću koaliciju napao i da nisu podržali predlog Gordane ČComić u parlamentu podržala.

Ne vidi, kaže, da je predsednik DS danas Lutovac.

- Danas ja tu vidim Ðilasa, Šolaka i Boška Obradovića - rekla je Gojković i navela da je Boško Obradović postao glasnogovornik DS.

 


To što je parlament usvojio predlog zakona Gordane Čomić da na izbornim listama bude 40 odsto žena, smatra da je veliki korak i da će ući u istoriju.

Srbija se, kako je rekla, na taj način svrstala među 23 zemlje u čitavom svetu u kojima je zakonski regulisano da na listama bude 40 odsto žena.

Podseća da je to predviđeno i Agendom održivog razvoja 2030 UN, čija je Srbija potpisnica.

- Srbija sa ponosom može da kaže sa smo mi to uradili. To su podržali u parlamentu poslanici vladajuće većine, ali i mnogobrojni opozicioni poslanici - zaključila je ona.

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 4 godine

Biće kao i uvek, TRESLA SE GORA RODIO SE MIŠ. Odgovaraće sirotinja a POLITIČARI SVIH OPCIJA ODAVNO SU NA OLIMPU. Raduj se sirotinjo i pokaži koliko se "dobila" pravde.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija