• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2020

13:17

POMPEO ČESTITAO SRBIJI DAN DRŽAVNOSTI! SAD posvećene podršci Srbiji na evropskom putu!

Politika

POMPEO ČESTITAO SRBIJI DAN DRŽAVNOSTI! SAD posvećene podršci Srbiji na evropskom putu!

Podeli vest

Američki državni sekretar Majk Pompeo danas je Srbiji, u svoje i u ime građana Sjedinjenih Američkih Država, čestitao Dan državnosti, uz poruku da SAD ostaju posvećene podršci Srbiji na njenom evropskom putu

"SAD veoma cene naš odnos sa Srbijom i dele viziju demokratske Srbije sa naprednom ekonomijom, u miru sa susedima i u potpunosti integrisanu u Evropu", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

"Ohrabreni smo nedavnim događajima koji signaliziraju pomak napred ka olakšavanju investicija, razvoju turizma, trgovinskih i uzajamnih odnosa sa Kosovom i sa optimizmom verujemo da će Srbija i Kosovo učiniti dalji napredak ka normalizaciji odnosa u bliskoj budućnosti", kaže se u saopštenju.

SAD i Srbija, kako se podseća, imaju dugu istoriju saradnje.

"Naše zemlje su stajale rame uz rame u dva svetska rata i SAD dugo podržavaju integraciju Srbije u Evropu. Mnogi ugledni Amerikanci srpskog porekla dali su značajan doprinos ne samo američkom društvu, već i svetu i nastavljaju da to čine i danas", navodi se u saopštenju.

"Verujemo da će godina pred nama doneti mogućnosti za dalje jačanje veza između Srbije ii SAD i početak nove uzbudljive faze u našem prijateljstvu", zaključuje se u saopštenju Stejt departmenta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Ко ће да "асвалтира" тај наш... - "Европски пут"...? Много бре "труцкаво" на том "европском путу" ...Испашће нам џигерице док тамо стигнемо...!!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija