• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

16.02.2020

19:12

(FOTO) VUČIĆ PRED NEFORMALNU VEČERU LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Neće im biti laka večera, ŠTITIĆU INTERESE SRBIJE I SVOG NARODA!

Politika

(FOTO) VUČIĆ PRED NEFORMALNU VEČERU LIDERA ZAPADNOG BALKANA: Neće im biti laka večera, ŠTITIĆU INTERESE SRBIJE I SVOG NARODA!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće večeras neformalnoj večeri, koju za lidere Zapadnog Balkana organizuje predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel. Iz Evropske komisije je ranije najavljeno da će se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pridružiti tom sastanku

Prema diplomatskim izvorima, Mišel je na večeru, pored šest lidera sa Zapadnog Balkana, pozvao i predsednicu Evropske komisije, šefa diplomatije EU Žozepa Borela i premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, kao zemlje koja predsedava Savetu EU.

Predsednik Vučić je za Nacionalni dnevnik TV Pink pred početak večere rekao da će svi lideri večeras izneti svoje.

- Možete da zamislite kako bi to izgledalo da nisam ovde. Ovako će da bude zanimljivije. Ja ću da štitim interese Srbije i svog naroda - kazao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara da li bi bilo lakše da je na derbiju u košarci nego u Briselu Vučić je rekao da bi lepše bilo da je na utakmici, ali da nije biran zbog toga.

Foto: printscreen RTV Pink

- Večera neće biti laka ni meni, ni njima, ali sastanak je od izuzetne važnosti - istakao je Vučić.

Predsednik Vučić je izjavio i da predsednik Francuske Emanuel Makron želi da pozicionira Evropu kao geopolitičkog igrača, a da su lepe reči upućene Srbiji obavezujuće. 

(UŽIVO) NEFORMALNA VEČERA LIDERA ZAPADNOG BALKANA! Pratite na Informer.rs!

Odgovarajući na pitanje šta će reći bošnjačkom članu Predsedništva BiH, Vučić kaže da je Dodik izrazio želju da Srpska pronađe svoj put, a da ako se ne poštuje Dejton, RS će krenuti putem svoje samostalnosti.

- Rekao sam da Srbija poštuje integritet BiH, kao i Dejton prema kojem se imovina ne sme dodeljivati napamet. Kao i uvek, kao i u CG, svi pronađu krivca u Beogradu, a kako bi imali zajedničku spoljnopolitički temu. Ne mogu reći da je problem u RS jer ona nema vojsku i divim joj se kako uopšte isplaćuju plate, i onda krivce traže u Beogradu. Naučili su na tu politiku još 90-ih - kaže Vučić i dodaje da se zbog toga ne uzbuđuje.

- Zamislite da je neko od njih napadnut na teritoriji Srbije, a da nije pronađen krivac? Usudiću se da kažem da je u Srebrenici bio pokušaj ubistva, ali to nikoga ne interesuje - naveo je Vučić.

Foto: printscreen RTV Pink

 

Ističe da se moraju postavljati kontra pitanja: Zašto Srbi nemaju prava u CG, zašto nemaju prava u BiH.

- Tu odgovora nema i ne može ga biti. I oni sve to znaju. Šta onda tražite od Srba? Nećemo da puškama dolazimo do svojih prava, a želimo prava kao i svi drugi - kaže predsednik Vučić.

Dodaje da Dodiku ne može da udara packe, jer mu je prijatelj i jer je član Predsedništva BiH. 

- Nisam Tadić, niti Milošević, moje je da pomažem našem narodu, a ne da udaram packe. I to sam rekao i u Minhenu pred stotinama ljudi. Onda nailazimo na zid ćutanja - kaže Vučić.

 Dodaje da je sa Kurtijem i Tačijem išao na razgovor koji je trebalo da ostane zatvoren za javnost, ali da su Kurtijev i Tačijev govor snimali, a da je on igrao po pravilima. 

(FOTO) PREDSEDNIKA NA INSTAGRAMU PRATI 50.000 LJUDI! Vučić je imao poruku za njih: Hvala vam što podržavate našu svakodnevnu borbu za jaku, modernu i uređenu državu!

- Onda kažu da nije Kurti kriv, već da je to na neki drugi način procurelo. To je prost primer kako se opstruiše pokušaj dijaloga - kaže predsednik.

Kaže da je "sve baš briga" za Srbe u regionu i njihova prava, a da se on pojavljuje u očima pojedinaca kao "remetilac koji bi posle 30 godina da traži prava za Srbe". 

- Ne može Ustavni sud da se ponaša antiustavno! Počeli su od imovine, pa će da pređu na šume, škole, a onda i na jezik, kao i u Crnoj Gori - kaže Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Борба за српска права је бОРБА против АНТИХРИСТА...!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija