• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2020

23:22

(FOTO/VIDEO) DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ U EMISIJI "HIT TVIT" NA TV PINK: U Crnoj Gori ne protestuju samo Srbi već i oni koji osećaju da se TEŽI DA SE SRBIMA UKINE IDENTITET!

Politika

(FOTO/VIDEO) DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ U EMISIJI "HIT TVIT" NA TV PINK: U Crnoj Gori ne protestuju samo Srbi već i oni koji osećaju da se TEŽI DA SE SRBIMA UKINE IDENTITET!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević gostovao je u emisiji "Hit tvit" koja se emituje na televiziji Pink

Pored Dragana J. Vučićevića, gosti voditeljke Verice Bradić bili su i Jelena Milić direktorka Centra za evroatlantske studije i Novica Antić iz koalicije Metla.

Na samom početku emisije gosti su komentarisali lažnu vest o smrti Ratka Mladića u Hagu, ali i niz dezinformacija koje se pojavljuju u javnosti. 

- Ja bih rekao da je to svinjarija. Neki čovek, tamo u Italiji, ja odbijam da zapamtim njegovo ime, bavi se plasiranjem lažnih vesti. Bilo bi zanimljivo da pogledate ko je preneo tu lažnu vest, ali ću vam reći da Informer nije to preneo. Mnogi "ugledni" portali su preneli vest da je umro Ratko Mladić, a nije. Mrzelo ih je da pozovu Haški tribunal da provere - rekao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer.

 

PREDLOG BROJ 1 - DAN DRŽAVNOSTI! 

 

Državni praznik bio je prilika da se u Beogradu okupe i predstavnici Srba iz regiona. Činjenica je da svi iz bivše Jugoslavije imaju neki problem sa Srbijom. Milićeva kaže da je prošlo 20 godina i da je normalno otvoriti neka pitanja, a da se ona ne tiču "velikosrpske agresije".

- Svi sporazumi bili su složeni i nadam se da sporazum između Beograda i Prištine neće biti složen - kaže Milićeva za "Hit Tvit". Kaže da je tajming za Dodikovu odluku, ali i Đukanovićev zakon, bio loš.

- Dodik je član Predsedništva Bosne i Hercegovine, nije njemu Vučić ni tata ni mama. On ima pravo na svoju politiku. Država Srbija i predsednik Vučić nisu odgovorni za ono što govori Dodik, a on sa druge strane govori ono što oseća. Taj Ustavni sud u BiH u kome sede stranci, odlučili su da ogroman deo poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi u Republici Srpskoj nisu više taj deo, već se knjiže na Federaciju - rekao je glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer.

Foto: printscreen RTV Pink

Vučićević je dodao da je u Brisel pozvan i Milorad Dodik, ali i Željko Komšić.

- Uvek je na sastanak lidera Uapadnog Balkana pozivan jedan predstavnik, a baš večeras dva. Što, da možda ne misle da Dodik ne ume sam da se izbori? Zapadni centri moći misle da je ovo i dalje 1990. godina. 

"Brisel mora da pokaže da nas želi u EU"

Komentarišući obraćanje predsednika Srbije iz Brisela, Vučićević kaže da se nada da je istina da, ako neko u Briselu ima dobre namere, mora pokazati i dobru volju i konkretno pokažu da nas žele u EU.

- Priča o kineskim investicijama je licemerna, budući da oni imaju najviše investicija - kaže Vučićević. 

- Ovo je pravljenje situacije: da se Vučić nije obratio, rekli bi "aha, nije se obratio", a sada kada se obratio mislite da nešto krije - odgovorio je Vučićević ANtiću. Dodaje da, ako neko štiti interese Srba, štiti ih predsednik Srbije.

Antić kaže da postoji cilj da se Srbija uništi, a o tome što RS želi da nastavi sama, građani treba da se izjasne sami. Treba, kaže, imati u vidu da Srbi smetaju svima u regionu, na Kosovu, u CG, pa i u BiH. Postoji težnja da se Srbi u svetu predstave kao necivilizovani narod koji ima za cilj izazivanje sukoba.

- Ovo, naravno, nije tačno - navodi Antić.

Foto: Printscreen TV Pink

Na pitanje da li postoji ijedan političar koji bi stao iza Dodikove odluke, Vučićević kaže da se ćuti kada se najavljuje velika Albanija, jer postoje strašni dupli standardi.

- Može se terati Srbija da prizna Kosovo, a Republika Srpska se ne može priznati čak ni kao entitet. Sada hoće i da joj otmu imovinu, verovatno će posle zabraniti i srpsku crkvu. To je ista matrica, i to što gledamo u CG videćemo i u BiH - ocenjuje glavni urednik Informera.

PREDLOG BROJ 2 - MINHEN! 

 

 

Prvi na ovu temu govorio je Dragan Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer.

- Kurti čovek odbija da ukine takse, kaže da ga ne zanima sporazum, iako je to poteklo od Donalda Trampa, dakle on se suporstavlja i Americi. Posle dugo vremena nije bilo pravog pritiska iz Vašingtona, a sada ga ima. Ili će Kurti morati da krene putem ličnog političkog samoubistva ili će da ukine takse! Ukidanje taksi je mnogo važno za Srbiju.

Milićeva čestita Marku Đuriću, kao i za najavu aviolinije Beograd-Priština, dok će železnička odgovarati ljudima na jugu Srbije.

- Ne može jedan infrastrukturni projekat biti loš - kaže ona. Podseća da je Kurti izjavio da "mini Šengen" ne donosi ništa dobro, iako on nudi smanjenje čekanja na granicama (sada se čeka 26 miliona sati).

Foto: printscreen RTV Pink

- Ovo pomaže pokretljivost radne snage u regionu. Kurti sve zna, ali diskvalifikuje mini Šengen. Temeljni infrastrukturni radovi koje Grenel želi da postavi, biće dobri za sve u regionu. Dodala bih i da je važna najava Pompea da će SAD uložiti novac u inicijativu "Tri mora" o jačem infrastrukturnom povezivanju, što će posebno doprineti Srbiji kao Dunavskoj zemlji - kaže Milićeva.

Antić kaže da neukidanje taksi jeste "zavlačenje i pravljenje krize gde je nema". Minhenski sporazum kaže "nije ništa", jer se više niko ne vozi vozom.

- Mi smo na mala vrata priznali Kosovo kao nezavisnu državu jer smo sa prištinskom vlašću potpisali sporazum - kaže Antić. Dodaje da je još jedno u nizu ponižavanje Srbije to što su najavljeni infrastrukturni projekti.

PREDLOG BROJ 3 - MILOVA CRKVA! 

 

 

- Sve o Milovom režimu je rekao narod u Crnoj Gori. Iz nedelje u nedelju više od 200.000 ljudi, i to ne kaže samo Informer, već i mnogi mediji koji nam nisu naklonjeni. I onda Milo kaže sve je u redu, ali ništa nije u redu! Kažu da ne postoji srpska crkva u Crnoj Gori, pa kako ne postoji! Ne protestuju tamo samo Srbi i protestuju policajci, vatrogasci, predsednici lokalnih samouprava... Ne rade to samo Srbi, već i oni koji osećaju da se teži da se Srbima ukine identitet - rekao je Vučićević.

Antić kaže da dešavanje u CG niko nije mogao da predvidi, prvi Milo Đukanović.

- Niko nema pravo da kaže da to nije srpska imovina. Samoproglašena crnogorska crkva je lažna tvorevina i sve ovo je uvertira u ono što se dešava na KiM i što će se desiti u RS. Neko pokušava da posvađa srpski i crnogorski narod - kaže Antić.

PREDLOG BROJ 4 - BOJKOT (?)

 

 

- Opozicija se odlučila za bojkot iz jednog razloga, plaše se debakla. Pa nisu oni mali, imaju svoja istraživanja znaju šta ih čeka ako izađu na izbore - rekao je Vučićević.

PREDLOG BROJ 5 - DECA!

 

 

- Ova tema je važna za sve. Apelujem na sve ljude koji znaju ako ima još neki ovakav slučaj da nam jave da pomognemo. I na kraju bih još rekao i pomenuo pretnje deci koje je uputio funkcioner Dveri i da to nikako ne smemo da dozvolimo - zaključio je Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Podsećam: ko zbog bilo kog razloga ne može da direktno gleda ,,Hit tvit'' ili reprizu te emisije, celu emisiju može videti na Jutjubu.

Crna ovca

pre 4 godine

Koga još boli ku.. C šta ovaj debil priča

Izbori 2024

TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)
Live TV

Putin pokidao na izborima, a Makron na "aparatima"! Nema više lažnih pregovora i takozvanih primirja sa Rusijom! (VIDEO)

Francuska je primila znanju rezultate predsedničkih izbora u Rusiji, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Francuske. Prema oceni francuskog diplomatskog resora, izbori su protekli s nizom neregularnosti, a Pariz je izrazio žaljenje zbog odsustva posmatračke komisije OEBS-a. Ministarstvo inostranih poslova Francuske je navelo da "nikada ne priznaje" rezultate izbora u Rusiji. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su književnici dr Radovan Kalabić i Igor Ivanović.

19.03.2024

10:00

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)
Live TV

U narednih pet godina Putin će promeniti svet? Srbija treba da oseća olakšanje zbog ove pobede! (VIDEO)

Pobeda Vladimira Putina na predsedničkim izborima u Rusiji je ubedljiva. Kako pokazuju podaci centralne izborne komisije, on je dobio 58 miliona glasova, što je najveća cifra glasanja od 1991. godine. Stari novi predsednik Rusije nije krio zadovoljstvo zbog izbornog rezultata, ali je glavno pitanje: šta će Putinova pobeda doneti svetu! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost, advokat Branko Pavlović i potpredsednica SRS-a Vjerica Radeta.

19.03.2024

09:39

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59