• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.02.2020

15:07

NAJAVLJENO RENOVIRANJE 100 DEČJIH IGRALIŠTA: Uloženo 12 miliona dinara

Politika

NAJAVLJENO RENOVIRANJE 100 DEČJIH IGRALIŠTA: Uloženo 12 miliona dinara

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić danas je obišao potpuno uređeno dečje igralište u Ustaničkoj ulici i tom prilikom poručio da će tokom ove godine biti izvedeni radovi na sanaciji još četiri dečja igrališta u opštini Zvezdara, a na teritoriji čitavog Beograda oko 100 terena.

Obnovljeno dečje igralište obuhvata osam rekvizita za igru dece, klackalice, informativne table, klupe, uređen travnjak, a u radove je uloženo skoro 12 miliona dinara.

Vesić napominje da je plan Grada da se u budućnosti ulaže u takve i slične projekte, i da je dečje igralište u Ustaničkoj još jedna prilika da deca i roditelji zajedno provode vreme.

"U ovom kraju živi negde oko 5.000 ljudi, u širem području oko 12.000, i ovo dečje igralište ne zaostaje ni za jednim igralištem koja imaju deca u Evropi", kaže Vesić.

On napominje da je u poslednje četiri godine obnovljeno 500 igrališta u Beogradu i da je potrebno još nekoliko godina da se ostalih 1000 dečjih igrališta dovedu u red.

Foto: Informer

Član veća opštine Zvezdara Vladan Jeremić istakao je da je za poslednje tri i po godine rekonstruišano i izgrađeno čak 28 dečjih igrališta na teritoriji opštine Zvezdara i dodao da ta brojka obuhvata i prve dečje igralište u naselju Vojvoda Vlahović, u Malom i Velikom Mokrom Lugu.

"Konjarnik će takođe biti zastupljen sa dva dečja igrališta, radiće se i na Medakoviću, i u Mirijevu, kako bi se deci obezbedila lepša budućnost", poručio je Jeremić.

Sanirano dečje igralište prostire se na površini oko 4.000 kvadratnih metara i nalazi se u blizini vrtića "Čigra" i Osnovne škole "Stevan Sinđelić".

Radove je izvelo JKP "Zelenilo -Beograd".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mika

pre 4 godine

Ali obavezno kamere gde postoji mogucnost, Kao i bezobrzno visoke kazne za one degenerike kojima padne na pamet da to uniste na bilo koji nacin. Gradjani, budute pametni - koristite vase “ pametne telefone” I fotografisite delikvente! Saljite policiji.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija