• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

24.02.2020

11:03

VULIN O NABAVCI PANCIRA I VOJNE OPREME: Srbija je dokazala da želi mir, a vojna neutralnost čuva se snagom a ne slabošću! (VIDEO)

Politika

VULIN O NABAVCI PANCIRA I VOJNE OPREME: Srbija je dokazala da želi mir, a vojna neutralnost čuva se snagom a ne slabošću! (VIDEO)

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, povodom nabavke Pancira i druge vojne opreme, izjavio da je Srbija vojno neutralna zemlja koja je dokazala da želi mir i istakao da se vojna neutralnost čuva snagom, a ne slabošću.

Vulin je komentarišući reči američkog generala Frenklina Ben Hodžisa rekao da je kroz istoriju Srbije uvek postojao neko sa strane ko nam je govorio da nam nešto ne treba.

- Od pruga, železnica, električne energije, topova, pa evo do Pancira. Bilo je perioda posle Drugog svetskog rata kada su nam govorili da nam ne treba teška industrija – rekao je Vulin u Novom jutru TV Pink.

Foto: Printscreen TV Pink

Kako kaže, Srbija je vojno neutralna zemlja i ima obavezu prema građanima Srbije i svim Srbima, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva našu vojnu neutralnost.

PS na izbore ide sa SNS na svim nivoima

Vulin je rekao da će njegova stranka izaći na izbore sa SNS na svim nivoima, dodajući da su on i predsednik Aleksandar Vučić to dogovorili još 2008. i da nakon toga nikad više nisu morali da ponavljaju taj razgovor.
- Kada dođu izbori mi nastavimo da radimo, nastavimo da sarađujemo. Meni je velika čast što smo saborci i što smo se zajedno izborili sa nekim od najvećih i najtežih izazova. Bez obzira gde se nalazi Pokret socijalista - na vlasti ili u opoziciji, na ovoj ili onoj listi, Pokret socijalista nikada neće biti sa partijama DOS-a. Nikada neće promeniti svoju stranu i svoju orijentaciju - rekao je Vulin za TV Pink.

- Naša vojna neutralnost se ne čuva slabošću, nego se čuva snagom. Niste vojno neutralni tako što kažete “Ja se predajem”, već ste vojno neutralni tako što kažete “Ja čuvam svoje nebo i čuvam svoju zemlju i biću preskup za bilo koga – kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, suština vojske Srbije je u odvraćanju, da ona kaže ostatku sveta da smo suviše skupi da razgovaraju silom sa nama.

Foto: Printscreen TV Pink

- Srbija je zemlja koja je dokazala da je spremna, i na svoju štetu, da radi za mir. Predsednik Vučić je jedini nezavisni lider na Balkanu i jedini čovek koji iskreno drži do mira. Nažalost, to ne mogu da kažem za ostale lidere u regionu kojima smeta jaka Srbija – rekao je Vulin.

On ističe da se zemlja za najgore sprema u miru, a ne kada dođe do nečega.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
buca

pre 4 godine

bravo za vulina. vulin je detaljno svatio sta rusi misle kad kazu, spremaj se za rat, da bi ziveo u miru. tacno je, moc cuva mir, a ne slabost kao sto nama ameri propagiraju, a sami se naoruzali do zuba. mada smo jos uvek vojno slabici, prema pojedinim drzavama. smatram da mir srbiji moze doneti samo nuklearno naoruzanje... jer se ceo balkan navikao podstaknut zapadom, da lupa srbiji samare i tuce srbski narod, sve uz izgovor zapada....

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija