• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.02.2020

13:08

ĐURIŠIĆ: Organizacija "Srbija 21" izlazi na izbore!

Politika

ĐURIŠIĆ: Organizacija "Srbija 21" izlazi na izbore!

Podeli vest

Srbija 21 - Centar za buduću Srbiju saopštio je danas da će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima, te da je borba kroz institucije jedino što je primereno Srbiji

- Učešće na izborima i borba su jedini način da promenimo vlast Aleksandra Vučića - rekao je Marko Ðurišić iz Srbije 21.

Kaže da su se borili "možda i u težim uslovima nego što su bili danas" i da su uspeli da se izbore s tim tokom devedesetih, a da sada žele da iskoriste svoje iskustvo za modernu i evropsku Srbiju.

Naglašava da žele da naprave jak građanski politički pokret koji će smeniti Aleksandra Vučića.

Ðurišić je rekao da je "Srbija 21" u proteklom periodu obavila razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije, te da je, kako je naglasio, nedvosmislen zaključak svih tih razgovora da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS kroz institucuje i na izborima.

- Naša pozicija u odnosu na vlast je svakako opoziciona, ali ono što mi zaista želimo da budemo jeste istinska alternativa vladajućem režimu - kazao je Ðurišić.

Rekao je da će se u nedelju dogovoriti oko načina nastupa na izborima, kao i da će razgovarati o tome ko će biti nosioci na listama na predstojećim izborima.

Prema njegovim rečima, optužbe da su oni "Vučićeva opozicija" govore o tome da oni koji optužuju nemaju nikakve nove ideje.

On je takođe rekao da "Srbija 21" zna kako je moguće promeniti vlast, a da je početak tog procesa ujedinjenje svih demokratskih snaga.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija