• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.03.2020

10:57

VESIĆ: Drugima nije palo na pamet da predlože zakon

Politika

VESIĆ: Drugima nije palo na pamet da predlože zakon

Podeli vest

Srpska napredna stranka prva i jedina politička stranka koja je predložila Zakon o ispitivanju porekla imovine političara, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić i naveo da drugim strankama to nije palo na pamet

- Zamislite da su Dragan Ðilas i Vuk Jeremić, kada su bili na vlasti, predložili da se ispita poreklo imovine političara što je uradio Aleksandar Vučić? Pre bi Ðilas i Jeremić ruku sebi odsekli nego da ih neko pita za pare - rekao je Vesić za Hepi televiziju.

Vesić je podsetio da je Vučić ranije rekao da će tražiti da se po novom zakonu prvo ispita njegova imovina i imovina članova njegove porodice.

- Ja ću tražiti isto za sebe a siguran sam i drugi funkcioneri SNS. Pa kada završe lepo ispitivanje nas koji smo na vlasti da se pređe na Ðilasa. Da objasni državi odakle mu trećina Marakane - rekao je Vesić.

On je naveo da je Ðilas sam prijavio, kada je otišao sa vlasti, da je vlasnik, što lično, što preko svojih firmi 11 stanova, dve garaže, dva automobila, 22,6 hektara zemljišta širom Srbije i još 635 kvadrata pomoćnih objekat.

- Kada saberete površinu svih Ðilasovih nekretnina ona iznosi više od trećine stadiona Marakana. Samo stanovi i garaže koje imaju Ðilas i njegove kompanije na najelitnijim lokacijama u Beogradu, poput Starog grada i Vračara, vredni su oko 1,7 miliona evra. Sve je to Ðilas prijavio kada je odlazio sa vlasti. Kada je dolazio na vlast prijavio je nekretninu na Dedinju i ušteđevinu od 70.000 evra. U međuvremenu, saznali smo da su njegove firme u vreme dok je bio na vlasti radeći sa državom i medijima u vlasništvu države imale promet od 619 miliona evra - tvrdi Vesić.

On kaže da Ðilas taj novac sada koristi da bi rušio vlast, kupovao medije i političke stranke i političare.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija