• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2020

18:37 >> 19:14

HITNO! Vučić iz Vašingtona najavio: SLEDE NOVA POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA! (VIDEO)

Politika

HITNO! Vučić iz Vašingtona najavio: SLEDE NOVA POVLAČENJA PRIZNANJA KOSOVA! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik je rekao da je u Vašingtonu sa visokim zvaničnicima razgovarao o bilateralnim odnosima, kako bi trebalo da imamo više zajedničkih aktivnosti i sa američkom vojskom. Takođe, on je najavio da se u narednih nekoliko dana očekuju nova povlačenja priznanja Kosova

Vučić je novinarima rekao da će Srbija obustaviti diplomatsku akciju na "otpriznavanju" nezavisnosti Kosova, ako i kada Albanci prestanu da traže da Srbija prizna Kosovo.

- Nemojte da tražite priznanje, mi necemo da sprovodimo otpriznavanje. Ali, oni to nikada nisu hteli da prihvate - istakao je Vučić i dodao da Priština smatra da diplomartska akcija Srbije na odpriznavanju "vređa njihovu poziciju nezavisne zemlje".

Ako to vređa njihovu poziciju, kako onda traže da mi prekinemo ono što oni rade svaki dan, zapitao je Vučić i dodao da ćemo i dalje imati još takvih manjih ili većih uspešnih diplomatskih aktivnosti.

O KiM i Kurtijevom stavu

- Kurti jedino što je rekao je "Nateraćemo Srbiju da prizna Kosovo". Dobro, prijatelju. Ne shvatam taj bahat pristup. Mislim da SAD sada više uzimaju u obzir stav Srbije. Vi ste mnogo veliki i jaki, mi smo mali, borićemo se diplomatskim sredstvima, a uveren sam da će rešenje morati da sadrži kompromis, videćemo. Moraju da se ukinu takse pa ćemo tek onda da razgovaramo o dijalogu. Ovako možemo da pričamo o svemu, ali ne o suštinskom dijalogu - naglasio je Vučić.

- Mislim da je tu reč o trci Amerike i Evrope, samo mi nije jasno koje rešenje mogu da ponude da budemo i mi i oni jednako nezadovoljni, ali to ću razgovarati sa kancelarkom Merkel za koji dan - kaže predsednik Srbije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 4 godine

Na sledećim lokalnim i parlamentarnim izborima (datum održavanja izbora će biti objavljen u sredu, 4. marta o. g.) glasaću za kandidate Srpske napredne stranke a za Aleksandra Vučića na sledćim izborima za predsednika Srbije. KO veruje da je moj izbor loš, neka me argumentovano ubedi da neka opoziciona stranka ima bolje kandidate od kandidata Srpske napredne stranke.

Realnost

pre 4 godine

Znači ima povlačenja priznanja a ne povlačenja takse? Jedino moguće rešenje za Kosovo je da se sa svojih 95% Albanaca-muslimana pripoji svojoj Albaniji.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

Povlačenje taksi je Srbiji postalo nevažno, jer su tržište na Kosovu* već zauzeli proizvođači iz nekih drugih država (kao što su tržište Srbije posle sankcija uvedenih Srbije tržište drugih država zauzele neke druge država, pa posle toga Srbija nije mogla da se vrati na ta tržišta). Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova* je Srbiji najvažnije, zato što će još povlačenja priznanja broj država koje su povukle priznanje biti verovatno veći od polovine država koje su članice UN a ako se tome doda da o molbi za članstvo Kosova* u UN odlučuje svih pet članice Saveta a Rusija i Kina su dve članice od pet članica, onda je jasno da Kosovo* nikada neće biti član UN, što znači da nikada neće postati nezavisna država a to, opet, znači da Srbiji ukidanje taksi nije važno u odnosu na značaj da Kosovo* nikada neće biti članica UN...

Stojan

pre 4 godine

Jedino resenje Siptarima je da se vrate u Albaniju ili da idu u Italiju odakle su i dosli i gde su posli pre dvadesetak godina a ne da generacijama otimaju tudju imovinu i ginu za to otimanje.

Saradžogla

pre 4 godine

Surinam je država koja je povukla priznanje ,,Kosova'' ! Albanska narko mafija koja drma Engleskom svojim prokletim novcem je redom platila zapadnoj mangupariji da priznaju državu albanskih okupacionih snaga na teritoriji Srbije.Šta je sa Surinamom? Sreo sam u selu mi mome beogradskom petoro crnaca a da su lepi kao upisani.Naklapaju srpski a došli su da studiraju. - Odakle ste? - Surinam. - Afrika? - Ne, već Južna Amerika.Predeo poviše Brazila ka Evropi.Ima ih oko pola miliona.

Nikola

pre 4 godine

To je protiv amerike znači čekamo sankcije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija