• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.03.2020

19:33

NEĆE BITI SANKCIJA ZBOG PANCIRA! Vučić otkrio detalje razgovora sa državnim sekretarom za odbranu SAD!

Politika

NEĆE BITI SANKCIJA ZBOG PANCIRA! Vučić otkrio detalje razgovora sa državnim sekretarom za odbranu SAD!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je u razgovoru sa predstavnikom Pentagona ukazao da Sjedinjene Države treba da budu otvorene prema Srbiji kad je reč o nabavci naoružanja, te da, ako na to nisu spremni, ne treba da nam zameraju kada oružje nabavljamo od drugih partnera

On je rekao da ne misli da Srbiji prete sankcije zbog kupovine Pancira, pre svega jer Srbija to radi na transparentan način, što, kako je preneo novinarima, SAD veoma cene.

Vučić je to rekao posle razgovora sa zamenikom državnog sekretara za odbranu SAD Dejvidom Norkvistom u kojem je predložio snažniju vojno tehničku saradnju sa SAD.

- Bio sam otvoren i rekao da budu otvoreni prema Srbiji, kao prema drugima, ako želimo da kupimo oružje, kao i da, ako nisu, nije u redu da nam zameraju što smo uzeli od drugih - rekao je on.

Čuo je, kaže, dobru analizu u Vašingtonu da Srbija na trasnparentan način uzima oružje.

- Kada uzimamo Pancir, ne krijemo da smo platili i da smo ga dobili. Oni to veoma cene.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija