• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.03.2020

11:26

HARADINAJ LAŽE KAO SVINJA! Rama: Ramuš je uvođenjem taksi upropastio Prištinu - ON NIŠTA NE RAZUME, SAMO IZMIŠLJA - ZATO SAM GA I TUŽIO ZA KLEVETU!

Politika

HARADINAJ LAŽE KAO SVINJA! Rama: Ramuš je uvođenjem taksi upropastio Prištinu - ON NIŠTA NE RAZUME, SAMO IZMIŠLJA - ZATO SAM GA I TUŽIO ZA KLEVETU!

Podeli vest

Premijer Albanije, Edi Rama, izjavio je da je bivši kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, "lažov" i folklorni političar, koji je uvođenjem taksi na proizvode iz centralne Srbije i BiH "naneo veliku štetu Kosovu"

 

Gostujući u jednoj od najgledanijih emisija Presing prištinske T7 TV, Rama je rekao da je Haradinaj glavni krivac što Priština još nije dobila viznu liberalizaciju.

Savetovao ga je, kaže, još pre godinu dana, na samitu u Berlinu, da prihvati ponudu francuskog predsednika Emanuela Makrona, i da u zamenu za ukidanje taksi Kosovo dobije viznu liberalizaciju.

- Ali on (Haradinaj) to ne razume, iako bi sada već godinu dana Kosovo imalo viznu liberalizaciju - rekao je albanski premijer, precizirajući da Haradinaj ne razume "velika pitanja i probleme".

- Šta je Ramuš Haradinaj uradio sa Kosovom? Ništa. Samo je nametnuo takse - rekao je Rama i dodao da ga je ranije veoma poštovao, ali da kada je izašao u javnost sa pričom da ga je pritiskao da ukine takse, tada je, kaže, lagao kao ''svinja'', rekao je Rama.

Prema njegovim rečima, Haradinaj je lagao na, kako je rekao, "najgrozniji mogući način" kada je rekao da je na njega vršio pritisak da ukine takse tokom večere u kući Hašima Tačija.

- A doneo je najštetniju odluku za Kosovo - kaže Rama i ističe da je to jedino što je učinio tokom svog mandata.

Samit zemalja zapadnobalkanske šestorke u Berlinu bila je, kaže, prilika da Haradinaj donese pravu odluku pravom trenutku.

- Ali on to nije učinio, doneo je pogrešnu odluku. Da je poslušao francuskog predsednika Makrona danas biste se slobodno kretali Evropom - rekao je Rama i podsetio da je Haradinaj tada čak rekao da je na njega vršio jači pritisak da ukine nametnute takse od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Merkelove i Makrona.

Dodaje da je Makron tada Haradinaju predlagao da suspenduje takse na četiri meseca i pruži priliku da se pokrene dijalog i učini nešto što se u tom trenutku činilo nemogućim - ukidanje vizne liberalizacije za Prištinu.

- Haradinaj to nije uradio i vi danas i dalje imate vize. Ali on to ne razume - rekao je Rama.

Podseća da je protiv Haradinaja podneo tužbu za klevetu pred sudom u Prištini, a ne pred međunarodnim sudom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20