• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

03.03.2020

15:04

ĐURIĆ: Povlačenje priznanja važno za buduću pregovaračku poziciju

Politika

ĐURIĆ: Povlačenje priznanja važno za buduću pregovaračku poziciju

Podeli vest

Povlačenje priznanja takozvanog Kosova kao nezavisne države važno je za buduću pregovaračku poziciju Srbije, ali i pokazatelj posvećenosti državnih organa u zaštiti srpskih državnih i nacionalnih interesa na KiM, kaže direktor Kancelarije na KiM Marko Ðurić

On je naglasio da je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo akciju "zaštite srpske pozicije u međunarodnoj zajednici" koje je dovelo do preokreta u međunarodnoj zajednici i da je ranije više od 110 država priznalo nezavisnost KiM, a da je danas ta brojka svedena na manje od polovine članica GS UN.

- Ogromnan je značaj ove kampanje za očuvanje srpske državne pozicije u međunarodnoj zajednici, ogromnan značaj za buduću pregovaračku poziciju Srbije i istovremeno pokazatelj posvećenosti predsednika i diplomatije u projekat zaštite srpskih državnih i nacionsalnih interesa na KiM - rekao je Ðurić novinarima u Beogradu.

Dodaje da povlačenje priznanja signal Prištini da do rešenja može da se dođe jedino kompromisnim rešenjem.

Sijera Leone danas je povukla priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija