• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.03.2020

15:43

VESIĆ: Đilas nervozan zbog izbora i Zakona o poreklu imovine!

Politika

VESIĆ: Đilas nervozan zbog izbora i Zakona o poreklu imovine!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je predsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Ðilas pokazuje nervozu pred raspisivanje izbora koje je, kako kaže, pokušavao da spreči, a svoje političke partnere uveravao da izbora neće biti.

 

Vesić, takođe, kaže da je Ðilas nervozan i zbog usvajanja Zakona o poreklu imovine i zato što bi trebalo da objasni kako je, dok je bio na vlasti, postao vlasnik 11 stanova, dve garaže, dva automobila, zatim 22,6 hektara zemljššta i 635 kvadrata pomoćnih objekata.

Vesić u saopštenju navodi da je Ðilas 2007.godine, kada je postao ministar u Vladi Vojislava Koštunice, prijavio nekretninu na Dedinju i ušteđevinu od 70.000 evra, kao i da su Ðilasove firme, dok je bio na vlasti, radeći sa državom i medijima u vlasništvu džave, imale promet od 619 miliona evra.

- Nema u svetu primera političara koji se za tako kratko vreme tako obogatio kao Dragan Ðilas - naveo je zamenik gradonačelnika i upitao da li bi jedan političar mogao tako da radi u Briselu, Vašingtonu, Londonu ili Parizu.

Dodao je da je Ðilas potrošio milione da uveri narod kako je pošten, da spreči izbore i izazove haos na ulicama Beograda.

Sada, ističe Vesić, dolazi vreme kada će se pokazati koliko Ðilas vredi jer se, kako kaže, vrednost političara određuje brojem glasova na izborima.

Ðilas je danas u videu, pod naslovom "prelistavanje" u kome komentariše štampu na fejsbuk nalogu SSP, reagovao na Vesićev tekst u dnevnom listu Blicu u kojem je zamenik gradonačelnika pozvao Ðilasa da objasni poreklo svoje imovine.

Lider SSP-a je naveo da je Vesić izneo mnogo neistina u tom tekstu i da nije tačno da nijedna stranka pre SNS, kako je napisao zamenik gradonačelnika, nije predložila donošenje Zakona o poreklu imovine i naveo da je aktuelna vlast imala 7 godina da pokrene krivični postupak protiv njega, a nije to učinila, jer, kako kaže, nije imala osnova za to.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Branko

pre 4 godine

,, Ajmo Điki na raport da svedemo račune " !!!!!?????

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija