• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.03.2020

12:57 >> 13:13

(VIDEO) VUČIĆ U VREMENSKU KAPSULU STAVIO NOVČIĆ SA LIKOM JEDNOG VAŽNOG SRBINA! Položen kamen temeljac fabrike Brose!

Politika

(VIDEO) VUČIĆ U VREMENSKU KAPSULU STAVIO NOVČIĆ SA LIKOM JEDNOG VAŽNOG SRBINA! Položen kamen temeljac fabrike Brose!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike i razvojnog centra kompanije Brose u Pančevu

- Između nas i nemačkih kompanija postoji veliko poverenje. Nemačke kompanije sa preko 65.000 zaposlenih su najveći poslodavci u Srbiji od stranih kompanija. Presrećan sam što ćete ovako divnu fabriku da pravite, mi ćemo uvek biti tu za vas, jer mi kroz vas vidimo budućnost za naše ljude. Ovo je vaša kuća, za sve što se bude zbivalo u Srbiji imaćemo obavezu da se konsultujemo i sa vama. Uslove pod kojim poslujete nećemo menjati, samo ćemo ih poboljšavati - rekao je predsednik Srbije.

Foto: Tanjug

Nemačka kompanija ranije je saopštila da će svečanosti prisutvovati tehnički direktor kompanije Tomas Špangler i vlasnik Majkl Stoček.

Nakon svečanog polaganja kamena temeljca, svi prisutni ubacili su po jedan predmet u vremensku kapsulu. Vlasnik kompanije ubacio je zlatnik sa likom svog dede, osnivača firme, a predsednik Srbije stavio je novčić sa likom Đorđa Vajferta, srpskog industrijalca nemačkog porekla, rođenog u Pančevu.

Foto: Tanjug

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine. U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

Foto: Printscreen You Tube

Kompanija Brose je, inače, četvrta po veličini porodična kompanija na svetu koja snabdeva automobilsku industriju. Kompanija razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za automobilska vrata i sedišta kao i električne motore i elektroniku, između ostalog, za sisteme upravljača, kočnice, menjače i hlađenje motora.

 

 

Oko 26.000 radnika na 64 lokacije u 24 zemlje, ostvaruje promet od 6,2 milijarde evra, a svako drugo vozilo u svetu, kako navode, sadrži bar jedan Brose proizvod.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija