• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

06.03.2020

23:01

BAKAREC UPUTIO OTVORENO PISMO ĐILASU: Strpljenja, doći ćete i Vi na red!

Politika

BAKAREC UPUTIO OTVORENO PISMO ĐILASU: Strpljenja, doći ćete i Vi na red!

Podeli vest

Ne znam čemu nestrpljenje gospodine Đilas? Već drugi put zahtevate da budete uhapšeni. Polako, doći ćete i Vi na red! Bez nervoze. Ne ide to tako kako ste vi zamislili, počinje svoje otvoreno pismo Nebojša Bakarec, a mi vam ga prenosimo u celosti:

Pravosuđe ne funkcioniše na taj način, pravosuđe je sada nezavisno, ne prima naloge ni da hapsi, ni da ne hapsi. Vi ste navikli da naređujete pravosuđu, da masovno smenjujete sudije, Vi i Vaša eksministarka Malović, Mesarovićeva, Ristić i Homen. Vi se i dalje divite vanrednom stanju iz marta 2003. godine, kada je Vaš dosovski režim onako odokativno uhapsio 11.000 građana, a procesuirao 100. Bićete uhapšeni, ako to tužilaštvo naloži policiji. 

Po pravilima službe. Ne po Vašim pravilima. Pravda je spora, ali dostižna. Prvi put ste tražili svoje hapšenje ispred gradske policije 15. jula 2019. Drugi put, ispred predsedništva 5. marta 2020.

Tražite da budete uhapšeni Vi, a ne Vaši saradnici. Ne znam šta hoćete da kažete? Da treba da Vam se divimo zbog toga što želite da se žrtvujete? Da ste Vi krivi, a ne Vaši saradnici? Ako je to tako, obraćate se na pogrešne adrese. Treba da se obratite nadležnom tužilaštvu, i to u pisanoj formi (savetujem da konsultujete advokate) i da tražite sporazum o priznanju krivice. U Vašem podnesku, treba da priznate krivicu i detaljno opišete krivična dela koja ste počinili.

Ta Vaša opsednutost hapšenjem je očigledno duboko podsvesna. Jedina osoba koja 100 odsto zna da ste krivi, ste Vi. Stoga, kao i mnogi kriminalci, Vi želite da budete uhvaćeni, želite da priznate. Кod Vas nije u pitanju savest – znamo da savesti nemate. U pitanju je to što ne možete mirno da spavate, da živite, imate noćne more, svesni šta ste sve radili. U pitanju je strah. Da bi sebi dali oduška, Vi pravite patetične performanse pred nenadležnim organima, i tražite svoje hapšenje.

Idući put pretpostavljamo da ćete doneti ona Nogova vešala i pokušati da se obesite. Nemojte, molim Vas. Osnovna stvar koja Vas odvraća od priznanja je svest da bi u tom slučaju morali da vratite sav onaj novac koji ste nezakonito stekli tokom deset godina, vršeći tri državne funkcije – Vaše kompanije 609 miliona evra poslovnog prihoda, i Vi, 106 miliona evra neto profita.

Znači, bankrot! Možda mislite i na svoje potomstvo? O tome ste morali da razmišljate mnogo ranije, pre nego što ste počinili krivična dela. Sada je kasno. Vi ste sebe doveli u bezizlazan položaj, i može Vam pomoći samo Svevišnji. Otiđite u najbliži hram, zapalite sveću, bacite se ničice i pomolite se Bogu. Možda pomogne?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
VNS

pre 4 godine

Svi napali Đilasa....pa zašto ga ne tuže ako tvrde/znaju i imaju dokaze...Bakareci,Đuke,DJV mogu samo da ga pljuju...niko mu ništa ne može....

DEDA RAKA

pre 4 godine

... niko mu ništa ne može.... E, živi bili pa videli !

Branko

pre 4 godine

Pa nije Điki jedini kapitalac, a Jeremić, Pajtić, Čeda, Tadić i ostali ŽUTI OLOŠ LOPOVI = JAJARE !!!!!?????

Ljubiša

pre 4 godine

To ćemo tek da vidimo kad počne da mu se ispituje poreklo imovine.Ovako se polako kuva kao žaba, a to mu te mnogo lošija varijanta,ali neka ga još,nek se krčka.Šta misliš zašto je Djido ovoliko nervozan?Znaš ono,''Da Bog da,da imao pa nemao''?Zna to tvoj Djido.

Rajko

pre 4 godine

Браво.На овакав начин,као што то чини Н.Бакарец, говоре и пишу праве демократе,о неком ко је демократа толико колико може да има користи

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija