• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kosovo-online.com

08.03.2020

10:39

ŠIPTARSKI ORAO NA ZIDU SRPSKE ŠKOLE! Nova pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji!

Politika

ŠIPTARSKI ORAO NA ZIDU SRPSKE ŠKOLE! Nova pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Na pomoćnom objektu škole "Miladin Mitić" u Preocu, blizu Gračanice na Kosovu i Metohiji, jutros je osvanuo grafit dvoglavog orla naslikan u bojama albanske zastave crnim i crvenim sprejom

 

Znamenje albanske zastave iscrtano je na istom mestu gde su pre manje od mesec dana iscrtani grafiti zločinačke OVK s pretećim porukama Srbima, prenosi portal Kosovo online.

Kako se navodi, grafit su jutros primetili Srbi iz ovog sela koji su slučaj prijavili Kosovskoj policiji.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Momo

pre 4 godine

Pa nista novo, oni smatraju da su u "svojoj" drzavi i da mogu da rade sta hoce, mi nikako da svatimo da KiM vise nije nase, nego da su nam ga oteli i vise nikada nema da nam ga vrate, jedino da ih sve "proteramo", pa da ponovo se vratimo tamo

Nesa

pre 4 godine

Nije njihovo Kosovo, vec je Srpsko. To sto je neko okupirao deo nase teritorije je posebna prica. Hajde vise da ne mesamo teze i da budemo REALNI!

Smrad

pre 4 godine

Pa ako je naše šta ne napravimo reda tamo nego se tu prepucavamo. Pa jel kaže Vulin da smo najjači u regionu

Vesna

pre 4 godine

Ali, tamo su Ujedninjene nacije dok se problem ne resi! Niko nema pravo da proglasava nikakvu nezavisnost dok je tamo OUN! To je i dalje Srbija!!!! Zamolila bi ljude koji se ne razumeju u medjunarodni zakon da se malo raspitaju :)

Sali

pre 4 godine

Zahtev za povraćaj memorije za Srbe, Crnogorce i Makedonce koji potiču od Albanaca Asimilacija Albanaca u poslednja dva veka Polovina današnjih Srba na Balkanu je došla iz Rusije, i iz tog razloga kažu da su braća sa Rusima, a druga polovina srpskog naroda u Srbiji i na Kosovu su asimilirani Albanci. Veliki deo Albanaca koji su živeli u Srbiji bili su prisiljeni da se presele na Kosovo i Tursku, dok su drugi bili primorani da se asimiliraju. Svi Albanci iz Sandžaka koji su prihvatili muslimansku veru su se asimilirali i nazivali Bošnjacima ili su sebe nazivali muslimanima. Svi Albanci koji su imali pravoslavlje veru koji su ziveli od istočne granice Kosova do Niša, bili su primorani da se pretvore u Srbe, čak nije im bilo dozvoljeno da razgovaraju na Albanski jezik. Na području Novipazara, osamdesetih godina, još uvijek su postojali stari ljudi koji su govorili albanski, a sada je asimilacija postala takva da se ne osjećaju Albanci, već muslimani, to je bilo zato što im nikada nije bilo dopušteno da predaju maternji jezik u školama. Što se tiče Albanaca koji žive od istočne granice Kosova do Niša, asimilacija je bila brutalna, postoje pojedinci koji to znaju, ali oni nose to u srcu i ne smeju da se pokazuju. Isti fenomen se desio i sa makedonskim pravoslavnim Albancima koji su asimilirani u Makedoniju. Ima nekih koji su počeli da govore o svojoj albanskoj sudbini. Dragi stanovnici ovih područja, vrijeme je doslo da se ponovo pretvorite u Albance. Prematome Serbi Albonskog porekla probudite, nemoj da lazete jos vise sebe i da se ponasete kao daste Serbi.

Jebac

pre 4 godine

A vi se lepo organizujte pa na njihovoj skoli naslikajte naš grb....

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija