• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

10.03.2020

06:50

ZAGREB SPREMA NOVI UDAR NA NAŠU ZEMLJU! Hrvatska protiv Srbije priprema 5.000 tužbi! Tražiće 225 miliona evra?!

Politika

ZAGREB SPREMA NOVI UDAR NA NAŠU ZEMLJU! Hrvatska protiv Srbije priprema 5.000 tužbi! Tražiće 225 miliona evra?!

Podeli vest

Bivši logoraši iz Hrvatske planiraju da do kraja godine podnesu najmanje 5.000 tužbi protiv Srbije zbog "neosnovanog lišavanja slobode i nepoštovanja Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima"!?

Oni će od naše države tražiti obeštećenje u ukupnom iznosu od čak 225 miliona evra, a u tome će im pomoći Vlada Hrvatske, čiji se ministar pravde Dražen Bošnjaković obavezao da će formirati komisiju za stručnu i finansijsku pomoć bivšim logorašima.

Predsednik Hrvatskog društva logoraša srpskih logora Danijela Rehaka kaže da borba oko 7.600 bivših zatočenika srpskih logora traje jako dugo.

- Želimo da iskoristimo sva pravna sredstva pre nego što, ako bude potrebno, pravdu zatražimo na sudu u Strazburu. U tužbama koje ćemo podneti nema ničeg spornog jer smo svi bili zatočeni u logorima na teritoriji Srbije, koje su obezbeđivali pripadnici policije i bivše JNA. Uz sve to, popisao nas je i Međunarodni crveni krst - ustvrdila je Rehakova.

Bivši logoraši kažu da će za jedan dan proveden u logoru tražiti 135 evra, a računica je izvedena prema tabeli koju koriste osiguravajuća društva (!?!). Tako bi, navode oni kao primer, jedan logoraš za 271 dan mogao da traži obeštećenje od 45.000 evra. Kada se to pomnoži sa 5.000 tužbi, koliko je najavljeno, dolazimo do iznosa od fantastičnih 225 miliona evra!

Komentarišući ove navode, lider SRS Vojislav Šešelj kaže da su te tužbe obična glupost.

- Ti zarobljenici su bili pod nadležnošću JNA, a Srbija je podjednako sukcesor kao i Hrvatska. Kao pripadnici nelegalnih formacija, oni su apsolutno opravdano uhapšeni. Ako su tokom zarobljeništva mučeni, neka tuže državu Hrvatsku - ističe Šešelj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mare

pre 4 godine

Ta mala hrvatska ne staje sa mrznjom oni svakodnevno gledaju kako da nam napakoste.Srbija mora da se organizuje i da krene o kontra mere

AS

pre 4 godine

KOLIKO ZNAM SRBIJA NIJE UČESTVOVALA U NIKAKVOM RATU PROTIV HRVATSKE. TO JE BIO GRAĐANSKI RAT U JUGOSLAVIJI. DA JE SRBIJA UČESTVOVALA HRVATSKE NEBI NI BILO.

Branko

pre 4 godine

Ja mislim da Hrvati treba da plate SRB što su ostali živi !!!???? Kako da naplate štetu one žrtve koje su Hrvati u Jasenovcu ubili na 54 načina !!!!????

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija