• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

09.03.2020

09:39

"OPERACIJA KRUŠIK" NAM JE NANELA VELIKU ŠTETU! Vulin: Predsednik Vučić se sad bori da sačuva 3.000 radnih mesta!

Politika

"OPERACIJA KRUŠIK" NAM JE NANELA VELIKU ŠTETU! Vulin: Predsednik Vučić se sad bori da sačuva 3.000 radnih mesta!

Podeli vest

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Krušiku, poručio da je ovo veliki dan za Krušik i za odbrambenu industriju

- Sada smo usvojili još jednu mogućnost, to su granate od 155mm. Sada može i 120 i 128mm, ovde su ljudi vredni i trude se, ali ništa ne bi bilo moguće bez kontinuirane podrške države i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije –  rekao je Vulin.

Kako je dodao, jedini način da odbrambena industrija napreduje jeste da stalno ima nove proizvode.

- Mi ovde proizvodimo minobacačke granate, po kojima je Krušik poznat i na svetskom tržištu, ali mora se ići napred . Ratovanje, međunarodna industrija traži nove proizvode – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, kupci iz inostranstva traže proizvode iz Krušika, ali je konkurencija veoma velika.

- Isti proizvori koje mi proizvodimo proizvode i Bugarska i Rumunija i druge zemlje u svetu. Na nama je da naš proizvod bude najbolji. Upravo je u Krušiku najveća potražnja među stranim kupcima – rekao je Vulin.

Kako je dodao, „operacija Krušik“ je nanela ogromnu štetu ovom kolektivu, monoge porudžbine su orkazane.

U tu operaciju su bile uključene i obaveštajne i medijske i političke strukture, a cilj je bio da se ova fabrika uništini, dodao je ministar odbrane.

- Municija koju Krušik proizvodi je dobila mnoge borbe, ali Vučić sada vodi bitku za Krušik da bi sačuvao radna mesta, da bi Vojska Srbije bila u stanju da se snabdeva svojim proizvodom – istakao je Vulin i dodao da se danas vodi bitika za Krušik i 3.000 radnih mesta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Pa to i jeste bio cilj one Tv stanice, Bugara i onog "uzbunjivača".

mile poštar

pre 4 godine

e, bre samo kukaš a imaš i vba i voa na raspolaganju. šta su uradili da spreče to rastakanje krušika- ništa i opet ništa,po dobrom starom srpskom običaju-prvo smo ćutali dok su drugi radili,kao da se to događa drugima,pa smo reagovali tako blago i smušeno da se čoveku okrene želudac od toga kakvi smo beskičmenjaci ispali i tek posle načinjene štete smo se oglasili kao najveće kukavice - užas a za to vreme bugari i ostali pokupili kajmak a nama sem finansijske štete i lošeg imidža ostala puna usta kukanja i plakanja.direktor vba odmah da podnese ostavku .

(VIDEO) VUČIĆ RADNICIMA KRUŠIKA: Pričinjena vam je velika šteta, HTEO SAM IZ KOŽE DA ISKOČIM, ali država će se boriti za opstanak namenske industrije!
Politika

(VIDEO) VUČIĆ RADNICIMA KRUŠIKA: Pričinjena vam je velika šteta, HTEO SAM IZ KOŽE DA ISKOČIM, ali država će se boriti za opstanak namenske industrije!

Predsednik Aleksandar Vučić danas je boravio u poseti fabrici namenske industrije Krušik u Valjevu, koja proizvodi najsavremenije naoružanje, sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem, načelnikom BIA Bratislavom Gašićem, kao i ministrom finansija Sinišom Malim. Ispred fabrike predsednika su dočekali radnici Krušika, kojima će se obratiti, nakon što se sastao sa rukovodstvom i obišao nove pogone

09.03.2020

09:36 >> 11:47

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija