• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.03.2020

10:44

ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU IZ ITALIJE, KINE, JUŽNE KOREJE I IRANA! Ovo su uvedene mere na sednici Vlade povodom koronavirusa!

Politika

ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU IZ ITALIJE, KINE, JUŽNE KOREJE I IRANA! Ovo su uvedene mere na sednici Vlade povodom koronavirusa!

Podeli vest

Vlada Srbije je na današnjoj sednici koja je održana jutros u osam sati donela dodatne mere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

"Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Narodne Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske."

"Takođe je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije."

Kako se navodi u saopštenju Vlade, "ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od koronavirusa u Srbiji je četiri".

"Nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima. Poštuju se instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali I lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama", navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije pozvala je građane da isključivo prate savete struke.

"Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim koronavirusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama", navodi se.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boris

pre 4 godine

Nosite u javnom prevozu rukavice za jednokratnu upotrebu. Gelova nema.

Milan

pre 4 godine

Džaba sad branite ulaz bolje branite odlazak.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija