• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.03.2020

19:56

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO NAJNOVIJE MERE: INFEKTIVNA KLINIKA BAVIĆE SE ISKLJUČIVO KORONAVIRUSOM! Još 10 odsto povećanje plata zdravstvenim radnicima, formiraćemo dva štaba...

Politika

(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO NAJNOVIJE MERE: INFEKTIVNA KLINIKA BAVIĆE SE ISKLJUČIVO KORONAVIRUSOM! Još 10 odsto povećanje plata zdravstvenim radnicima, formiraćemo dva štaba...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji na javnom servisu kako bi saopštio najnovije informacije o merama protiv koronavirusa

 

 

- Smatrao sam veoma važnim da vam se obratim. Ono što građane najviše brine jeste zdravlje ljudi. Ulagali smo mnogo novca, spremniji smo dočekali ove najteže izazove u odnosu na veliki broj zemalja. Neće nam biti lako u nedeljama koje dolaze. Imaćemo više slučajeva zaraze, imaćemo teže slučajeve, izgubićemo živote ljudi. To možemo samo ujedinjeni i jedinstveni. Imaćemo dve vrste bitaka koje moramo da pobedimo. Najteže će biti najstarijim građanima. Dva krizna štaba biće formirana. Na čelu jednog biće Ana Brnabić, predsednica Vlade, na čelu drugog ću biti ja. Jedan će brinuti o zdravlju ljudi, a drugi o otklanjanju ekonomskih mera. Još jednu meru smo doneli, a to je da na postojeće povećanje zdravstvenim radnicima podignemo platu za još 10 odsto od 1. aprila - rekao je predsednik Vučić.

On je naglasio da nema potrebe za panikom.

- 350 respiratora smo imali 2009. godine. Sada ih imamo 1008. Nisu svi zaraženi na respiratorima, trenutno je samo jedan na prikačen na ovu mašinu. Molim penzionere da izbegavaju mesta gde ima mnogo ljudi. Neka ostanu disciplinovani i neka se strpe još četiri, pet nedelja. Kućna izolacija će biti najčešći vid lečenja, ali Infektivna klinika u Beogradu baviće se samo koronavirusom, posebno odeljenje KC Niš i posebno odeljenje KC Novi Sad. Imamo svega dovoljno, i hrane i bolničkog materijala, postelje. Nemojte kupovati višak namirnica, moraćete da bacate. Verujte svojoj državi. Škole ćemo zatvoriti kada bude struka rekla da treba da se zatvore. Nije ih zatvorila Slovenija, nije ih zatvorila Velika Britanija, a imaju mnogo više zaraženih. Neko mora i da radi, da proizvodi to što vi kupujete - rekao je Vučić.

O pomeranju datuma izbora

- Što se izborne kampanje tiče. Posle posete Nemačkoj i kancelarki Merkel, gde ću razgovarati o KiM i koronavirusu, EU, pozvaću sve predstavnike stranaka koje će učestvovati na izborima da se dogovorimo o eventualnom pomeranju datuma izbora - naglasio je predsednik Vučić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
englezii

pre 4 godine

Gospodine Predsednice svaka vam je ka Njegoseva ! Svaa Vam cast ! ja licno mislim da tu nema sta da se doda niti oduzme osim sto bih dodao jos da treba da se uvedu i neke ostrije mere za one koji rade protiv interesa Srbije ! Zao mi e sto je ovo spopalo i nas Srbe ! nastojat cu da dam doprinos u granicama mojih moji mogucnosti da se ne siri panika medju nama Srbima !

AC Milan

pre 4 godine

Ja zivim u Norveskoj koja je danas uvela da se zatvore sve skole i univerziteti na 14 dana. Takode se zatvaraju restorani, trening centri, bazeni, vrtici itd. Otvorene ce biti samo prodavnice prehrambene robe i apoteke. Kantina u mojoj firmi se zatvara a zaposleni koji obavljaju posao preko racunara mogu ici kuci i tu raditi za firmu. Svi zaposleni u Norveskoj koji su putovali u inostranstvo i vratili se 27 februara moraju ostati kod kuce 14 dana bez obzira iz koje su zemlje dosli. Mislim da se ovim merama moze spreciti sirenje zaraze a nakon isteka roka od 14 dana ce sve opet biti normalno ali oni koji su zarazeni virusom ce biti registrovani i dace im se adekvatna pomoc. Danas nakon ovih mera stanovnivstvo kupuje vise nego obicno ali prodavnice su relativno dobro snabdevene. Upravo sam se cuo sa poznanicima u Londonu gde restrikcije nisu uopste uvedene ali je stanovnistvo u panici i kupuje se mnogo pa je doslo do nedostatatka pojedinih artikala. Ako se ne preduzmu u Srbiji mere koje su preduzete u Norveskoj onda ce kasnije biti daleko teza situacija za suzbijanje siranja virusa a doce do zatvaranja svega. Nesto slicno kao u Italiji. Mislim da zdravstvene institucije moraju dobro da analiziraju situaciju i eventualno da se raspitaju kod Norveskih kolega koji su uveli ove mere. Zar nije bolje spreciti nego leciti. Pozdrav iz Norveske.

Dejo

pre 4 godine

kakva si ti džukela od čoveka, pa malo će biti 100 godina zatvora kad ti se bude sudilo... sećaš se šta pričaste ti i tvoji ministri pre 10 dana... karma je kurva, žvalavi....

joco

pre 4 godine

Danas gledam saopstenje za virus i da li je potrebno zaustaviti skole i vrtice,gde nas ministar izjavljuje da nije potrebno jer su deca otpornija na virus!!!!? Da li je moguce da covek tako velike funkcije u sistemu vlasti moze sebi dozvoliti ovaku izjavu..da li je moguce da on nerazume svoju obavezu u sistemu!???????? Deca jesu otporna ali sta posle skole,kuca,roditelji,deka i baka,komsije..zdravi..manje zdravi..kako je to moguce!!??.....Sramota pa kako da sad rzaumem moju drzavu..nisu bitne posledice u mojoj kuci,porodici,okruzenju..koje su posledice za moj odnos prema porodici,poslu,drzavi...ODVRATNO GLUPO SAOPSTENJE..mislim da Vucic namerno pronalazi ovakve profile ljudi kako bi forsirao svoju poziciju u stranci i drzavi.. Meni i svima nama mora biti ozbiljan zadatak da li smo mi za ovu vlas ili za SPS i Dacica..Vucic je mnogo gluposti dozvolio u zadnjih 2 godine od spijuna pa Krusika i Stefanovica i njegovog oca do raznih sumljivih opcija sa Dodikom(kao kupovina lista DNEVNIK U novom sadu!!!!!!!!!!!!)..ili Dodikovog peraca kesa firme SLOBOPROM iz Brckog koji je nejasan nacin kupio hotel MOSKVA!!!!!!!

dusanjj

pre 4 godine

Ovo su prave mere koje je predsednik saopstio. Sve pohvale kako brine za nasu Srbiju .!!!

samorazum

pre 4 godine

Svako dobro gospodinu predsedniku R.Srbije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija