• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2020

11:23

VESIĆ: Đilas zarađivao na deci, od novca za preplaćeni vrtić mogla da se grade 23 nova!

Politika

VESIĆ: Đilas zarađivao na deci, od novca za preplaćeni vrtić mogla da se grade 23 nova!

Podeli vest

Zamenik gradonacelnika Goran Vesić izjavio je danas da je od 2016. godine zakljucno sa današnjim danom iz budžeta grada isplaćeno 3,24 milijardi dinara po osnovu sudskih presuda roditelja za boravak dece u vrtićima, koji su plaćali po višim cenama


Vesić je dodao da to nije kraj isplatama, jer je u toku još procesa po tužbama roditelja, pa se očekuje da će ove godine sa računa grada biti isplaćeno još 1,37 milijardi dinara.


- To znači da će grad ukupno platiti oko 4,6 milijardi dinara zato što je Dragan Ðilas kada je bio gradonačelnik Beograda, naplaćivao duplo skuplji boravak u vrtićima - rekao je Vesić na Studiju B, a saopštila Gradska uprava.

Kako kaže, za vrtić se plaćalo 11.000, pa i 9.500 dinara, a trebalo je 5.500 dinara.

- Zarađivalo se i na deci, a onda se hvali da je gradio vrtiće. U stvari, oteo je od roditelja 4,6 milijardi dinara, pa i više, jer ima mnogo roditelja koji nisu tužili - rekao je Vesić.

PROŠLO JE VREME KADA SU POLITIČARI HAPSILI! Vesić: Današnji Đilasov dolazak ispred Predsedništva Srbije pokazuje kako on razume da funkcioniše država

On je dodao da je za taj novac moglo da se izgradi 23 ili 24 vrtića.

Vesić je rekao da se zbog tog "udara na gradski budžet", obratio vladi tražeći još jednu pomoć za grad, kako se ne bi odustalo od drugih projekata.

- Zahvalan sam Vladi Srbije što je, uz sve mere koje ima protiv virusa korone, izdvojila 472 miliona dinara za Grad Beograd kako bi mogao da reši barem 40-ak odsto tužbi koje će stići tokom ove godine na naplatu - rekao je Vesić.

On je precizirao da je samo u januaru i februaru ove godine 210 miliona dinara skinuto sa računa po osnovu tužbi.

- Kako se ne bi ugrozilo funkcionisanje vrtića ili nekih drugih projekata, vlada je prebacila taj novac - rekao je Vesić.

On je dodao da će Grad isplatiti sva dugovanja, jer će poštovati sudske presude.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tudor

pre 4 godine

Ocvali pickopacenik...sklonite ovo zuto govedo

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija