• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2020

15:40

HITNO! OVO SU NAJNOVIJE MERE VLADE! Zabrana kretanja od 17 do 5h, šetnja za kućne ljubimce od 20 do 21, A EVO KOME JE SRBIJA UPUTILA POMOĆ!

Politika

HITNO! OVO SU NAJNOVIJE MERE VLADE! Zabrana kretanja od 17 do 5h, šetnja za kućne ljubimce od 20 do 21, A EVO KOME JE SRBIJA UPUTILA POMOĆ!

Podeli vest

Od danas zabrana kretanja za sve građane važiće od 17 časova do 5 časova ujutru, a izuzetak je samo nedelja, kada građani stariji od 65 godina mogu napuštati domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica, odlučila je danas Vlada Srbije



Napuštanje domova nakon 17 časova i pre 5 časova ujutru, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odobrenje nadležnih organa.

Imajući u vidu potrebe građana, Vlada je odlučila da dozvoli izvođenje kućnih ljubimaca u šetnju svakoga dana u periodu od 20 do 21 čas.

Građani mogu izvesti svoje ljubimce u šetnju u maksimalnom trajanju od 20 minuta i najviše 200 metara od mesta svog prijavljenog prebivališta. Te šetnje se ne smeju obavljati u grupama.

Odlukom Vlade, Republici Srpskoj upućena je određena količina opreme, shodno trenutnim mogućnostima, kao podrška borbi sa virusom COVID-19.

Određena je maksimalna cena zaštitne maske od 120 dinara po jednom komadu.

Vlada Republike Srbije nastavlja da prati situaciju u vezi sa virusom COVID-19 i redovno će obaveštavati građane o razvoju situacije.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, jer je to jedini način da svi zajedno pobedimo ovu zaraznu bolest, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
oko

pre 4 godine

podrška svim merama! sve učiniti da bi se sprečio kolaps, smrt i muke.

MilosObilic1389

pre 4 godine

4% rastvor masne sode uništava virus...Zašto nema "tampon zona"...?

Dzjordje milosavljevic

pre 4 godine

Korona virus sigurno izdržava srednji nivo suncevog uv indexa. Pretpostavljam da su ga tako projektovali. Najsigurnije proglasiti ratno stanje i gradove i sela prskati hemikalijama. Dok mi sacekamo uv index 8-9, narod nece psihicki izdrzati izolaciju u kuci i stanovima.

Slavko

pre 4 godine

Ukinite bre totalno kretanje svima na 2 nedelje da bi pocela da se smiruje situacija

mm

pre 4 godine

Moze li da se odredi neko vreme za rekreativce - trkace u opremi, koji su registrovani ili ikad ucestvovali na registrovanim trkama i maratonima, da u opremi mogu da trce negde, samo po jedan , u neko vreme. Trcanje je zdravlje, i time se podize imunitet.

ljubomir

pre 4 godine

Pre pandemije,obicne maske kostale su 12,00 dinara,a sada im odredjujete cenu od 120,00 dinara.Zasto pljackate narod.Prodaje li i maske iz donacija?

Nebojsa

pre 4 godine

Kako je moguce da se pomoc iz NR KINE naplacuje i to 4 puta skuolje od nabavne cene da smo placali a nismo. Dobili smo pomoc. To se moralo organizovano podeliti gradjanima, a ono sto se uveze i plati da se naplacuje.

grof01

pre 4 godine

A kad Erdogan i Turska pošalju pomoć samo Bošnjacima u BiH,onda će Informerovci da napišu-skandal!!! IJU :) E moj Vučko.....Pederčino,kad se pomoć šalje jednoj državi,onda se ne izuzima samo jedan narod,nego se pomaže svima,bez obzira ko su,šta su i iz kojeg dijela zemlje su! Izglea da u Vučku i dalje kulja četnička krv!

goran

pre 4 godine

opa. Pa koliko juče štampa je objavila da maske koštaju 24,50 dinara.

Nela

pre 4 godine

Nevredi zabrana kretanja.Sve gradjane treba testirati i pozitivne izolovati

Sudija

pre 4 godine

1 maska 1 evro........ koliko puta istu nasku čovek sme na lice......samo jednom.... koliko mi maski treba nedeljno-mesečno ? Ako ste dobili pomoc iz Kine , zašto onda prodajete "pomoc" po tim cenama. ? Kada pošten radnik ima minimalac a 4 člana porodice u izolaciji.... pa čime da kupi tu svu "zaštitu" i prehrani porodicu?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija