• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.03.2020

10:20

U KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" ima 56 pacijenata i svi su stabilno!

Politika

U KBC "DRAGIŠA MIŠOVIĆ" ima 56 pacijenata i svi su stabilno!

Podeli vest

U KBC "Dragiša Mišović" trenutno ima 56 pacijenata i svi su u stabilnom stanju, a nijedan pacijent nije na respiratoru, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziologiju u KBC Predrag Stevanović.

"Trenutno u našoj ustanovi ima 56 pacijenata. To su sve stabilni i obrađeni pacijenti na Infektivnoj klinici, kojima je potvrđena dijagnoza i koji se ne nalaze u teškom stanju. Nema na respiratoru ni jednog pacijenta. Oni dobijaju uobičajenu terapiju koja je već određena na Infektivnoj klinici", rekao je Stevanović za Pink.

KBC ima skoro 400 kreveta, a od juče i 136 respiratora, dodao je on.

"Stigla je velika pomoć iz Kine od 100 respiratora, upravo se završava njihovo montiranje i stavljanje u funkciju", naveo je Stevanović i objasnio da ukoliko bude potrebe, pacijenti će se smeštati i u novu zgradu A, koja je otvorena pre oko godinu dana.

Terapija je, dodaje, svim pacijentima određena i oni vreme provode u izolaciji.

"Najteža stvar koju oni moraju da podnesu je izolacija, a ono što mi pokušavamo je da se na ovim iskustvima, uz kontakt sa kolegama sa Infentivne klnike koji nam stalno pomažu, pripremimo za neke ozbiljnije pacijente", objašnjava Stevanović.

Da bi se lekari uspešno izborili sa svojim zadacima, kaže, neophodna je pomoć i građana od kojih se očekuje da sprovode mere države i poštuju samoizolaciju i izolaciju, odnosno da se ne kreću ukoliko nije neophodno.

Foto: printscreen youtube/tv pink

Ne postoji, dodaje, zdravstveni sistem u svetu koji može da podnese toliko veliki broj pacijenata koji bi mogao nastati ukoliko se ne poštuju te mere.

Stevanović napominje da će većina pacijenata posle nekoliko dana lečenja otići kući i da je nekoliko njih već otpušteno sa odeljenja.

"Nekoliko je otišlo kući. Jako mali broj pacijenata zahteva intenzivno lečenje i respiratore".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija