• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2020

16:51

OGROMNA ČAST! "ČAJNA DEJLI" OBJAVILA FOTOGRAFIJU PREDSEDNIKA VUČIĆA NA NASLOVNOJ STRANI! Pogledajte koliko Kinezi cene zahvalnost lidera Srbije! (FOTO)

Politika

OGROMNA ČAST! "ČAJNA DEJLI" OBJAVILA FOTOGRAFIJU PREDSEDNIKA VUČIĆA NA NASLOVNOJ STRANI! Pogledajte koliko Kinezi cene zahvalnost lidera Srbije! (FOTO)

Podeli vest

Ugledni kineski list "Čajna dejli" objavio je fotografiju srpskog predsednika Aleksandra Vučića na naslovnoj strani, a uz to i tekst o naredbi koju je predsednik Kine Si Đinping uputio liderima četiri evropske zemlje, a među njima je i Srbija

Fotografija srpskog predsednika sa Aerodroma Nikola Tesla kada je dočekao kineske stručnjake koji su došli da pomognu Srbiji našla se na naslovnoj strani uglednog kineskog medija.

Iznad fotografije stoji citat predsednika Srbije: "Hvala za pomoć".

Kinezi su na ovaj način još jednom pokazali da cene zahvalnost predsednika Vučića za sve što su učinili za naš narod u ovim teškim vremenima borbe sa koronavirusom.

Takođe, ovaj medij navodi i da je predsednik Si izdao naredbu Ministarstvu spoljnih poslova da se pomogne svim zemljama koje se bore sa najvećom zdravstvenom krizom do sad. Kineski predsednik poziva na solidarnost i apeluje da se svi uključe u borbu sa koronavirusom u svetu.

"Čajna dejli" dalje piše da se predsednik Si uputio poruke podrške predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, kancelarki Nemačke Angeli Merkel, španskom kralju Filipu VI i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Si je spreman da pomogne ovim zemljama, ali i da u saradnji sa njima pomogne svim ostalim državama koje se bore sa virusom koji je pokosio svet.

Srbija se tako još jednom našla u zavidnoj poziciji, jer joj je kineski predsednik ukazao tu čast da je posmatra kao bratsku zemlju i stavi je u rang sa vodećim evropskim državama, a kineski ugledni medij sve to je objavio baš na naslovnoj strani.

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija