• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2020

10:12

VLADA DONELA ODLUKU O STATUSU STRANACA U SRBIJI! Evo kako će novi zakon uticati na njih

Politika

VLADA DONELA ODLUKU O STATUSU STRANACA U SRBIJI! Evo kako će novi zakon uticati na njih

Podeli vest

Za vreme važenja Odluke o proglašenju vanrednog stanja privremeno se, do sticanja uslova za bezbedno uzimanje biometrijskih podataka od stranaca, obustavlja postupanje policijskih službenika vezano za uzimanje tih podataka, navodi se u Odluci statusu stranih državljana u Republici Srbiji za vreme vanrednog stanja koju je donela 24. marta Vlada Srbije.

Strani državljani koji su na dan stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanrednog stanja zakonito boravili u Srbiji mogu zakonito ostati u Republici Srbiji za vreme dok traje odluka o vanrednom stanju bez obaveze pokretanja postupka za dalje utvrđivanje statusa.

STIŽU U APOTEKE ŠIROM SRBIJE! Čak 2,5 miliona ZAŠTITNIH MASKI USKORO DOSTUPNO GRAĐANIMA SRBIJE! (FOTO)

U odluci Vlade RS koja je objavljena u Službenom glasniku, navodi se da lična karta za stranca, kao i lična karta za tražioca azila i lična karta za lice kome je odobren azil, a kojima je istakao ili istekne rok važenja dok je na snazi vanredno stanje, smatraju se važećim je odluka o vanrednom stanju na snazi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija